Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Siliconen volrubber en sponsrubber profielen

Siliconenrubber profielen in volrubber en sponsrubber

Siliconen volrubber en sponsrubber profielen leveren wij online in vele soorten en maten. Siliconenrubber staat onder andere bekend om zijn hoge bestendigheid tegen hoge en lage temperaturen. Daarnaast is het goed bestand tegen veroudering door ultraviolette straling en beschikt het over uitstekende mechanische eigenschappen en is blijvend flexibel. Deze rubberkwaliteit is geschikt voor vele toepassingen.

Siliconenrubber: kwaliteit en productienormen
Hieronder worden profielen aangeboden in translucent, technisch materiaal. De hardheid van elk profiel wordt bij het artikel vermeld. Alle op deze pagina aangeboden siliconen profielen worden geproduceerd volgens ISO 3302-1 E2, overige normen zijn in overleg eveneens mogelijk.
Naast de siliconenprofielen op onze website, zijn op aanvraag ook andere siliconenmaterialen leverbaar, bijvoorbeeld voor medische toepassingen of gebruik in de voedingsindustrie. Op aanvraag kunnen ook siliconenprofielen worden geproduceerd die bestand zijn tegen temperaturen boven de 250°C en in vele, heldere kleuren. Wij extruderen ook profielen naar uw tekening of model, die desgewenst machinaal op korte of lange lengtes gesneden worden.

Temperatuurbereik -60°C tot +200°C
- droge lucht +180°C
- heet water +100°C

Algemene bestendigheid tegen:
- minerale oliën en vetten: matig
- dierlijke en plantaardige oliën en vetten: matig
- verdunde zuren: uitstekend
- geconcentreerde zuren: matig
- oplosmiddelen
alifaten, benzine, etc.: gering
aromaten; tolueen, benzeen: gering
esters, ethers, alcohol: matig
gechloreerd; tetra, tri, etc.: gering
- waterabsorptie: uitstekend
- zonlicht en ozon: uitstekend

Bijzondere eigenschappen:
- temperatuurbestendig
- koude- en ozonbestendig
- reuk- en smaakloos


Wij leveren siliconenrubber slangen, vierkante, rechthoekige en ronde rubber profielen in zowel volrubber als sponsrubber. Siliconen profielen worden per order geproduceerd, er is geen voorraad aanwezig en er zijn ook geen monsters beschikbaar. Eenmaal geproduceerde profielen kunnen niet worden geruild of geretourneerd.