Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

De belangrijkste eigenschappen van siliconenrubber

Siliconenrubber is een elastomeer. De belangrijkste eigenschap van dit soort elastomeer is vooral het weerstandsvermogen in veeleisende toepassingen, bijvoorbeeld bij zeer lage of zeer hoge temperaturen (-55 °C tot + 300 °C). Siliconenmateriaal behoudt onder deze temperaturen al zijn eigenschappen.

 

  Siliconenrubber is erg stabiel en laat zich makkelijk vormen. Daarom is dit materiaal geschikt om producten in verschillende vormen en uiteenlopende afmetingen te vervaardigen. Siliconenrubberproducten worden in veel industrietakken toegepast.

  Siliconenrubber is onbrandbaar, niet giftig, biedt een goede isolatie (zowel akoestisch als thermisch) en heeft het vermogen om trillingen te dempen.

  Het rubber heeft ook een lange levensduur en het weerstandsvermogen tegen bijvoorbeeld uv-licht en weersomstandigheden is bijzonder goed.

 

Siliconenrubber is daarom uitstekend geschikt voor buitentoepassingen. Standaard siliconenrubber is daarentegen vrijwel niet bestand tegen oliën en brandstoffen. Voor die toepassingen zijn fluorsiliconen beter geschikt. Artikelen van fluorsiliconenmateriaal worden uitsluitend op aanvraag gemaakt.

 

Siliconenrubbervormen

Dit soort rubber biedt nog veel meer voordelen. Behalve dat het elke gewenste vorm kan worden gegeven, kan het ook worden ingekleurd. Rubberproducten kunnen donkere, lichte en felle kleuren hebben maar kunnen ook kleurloos zijn. Dit betekent dat siliconenproducten translucent of translucent gekleurd (doorschijnend) kunnen zijn.

 

Siliconenrubbervormen

Siliconenrubber is beschikbaar in de vorm van profielen (gemaakt van volrubber- en sponsrubber), plaatmateriaal, vorm- en gestanste artikelen. De mogelijkheden zijn oneindig.

 

Heeft u vragen over siliconenrubber of fluorsiliconen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Medewerker spreken

 

Wat zijn de toepassingen van dit soort rubber?

Vanwege de uitzonderlijke duurzaamheid wordt siliconenrubber vaak gebruikt in de bouwsector, onder andere voor de productie van platen, pakkingen, slangen of snoeren (koorden). Dit soort rubber veroudert zeer langzaam en daarom kunnen siliconenrubberproducten zelfs voor lange tijd in het magazijn worden opgeslagen. Het vertoont een hoog weerstandsvermogen tegen de invloed van omgevingsfactoren als hoge en lage temperaturen en diverse chemicaliën, zoals zoutoplossingen, oliën of alcoholen.

De bouwsector is niet de enige industrietak die siliconenmateriaal gebruikt. Siliconenproducten kunnen net als producten van TPE-rubber volgens bepaalde normen worden geproduceerd om ze geschikt te maken voor de voedings- en farmaceutische industrie. Ook in o.a. elektronica, de autotechniek en verwarmings- en airconditioninginstallaties worden diverse onderdelen van siliconen gebruikt.

 

De meest gangbare siliconenrubberprofielen zijn direct via onze webshop te bestellen. Neem voor overige producten in siliconenrubber contact met ons op.

Contact