Siliconenrubberproducten

Bezig met laden...

Eigenschappen van siliconenrubber

Siliconenrubber is goed bestand tegen drukvervorming en blijft bij zowel hoge als lage temperaturen flexibel. Afhankelijk van het gekozen compound zijn temperaturen tot 300°C mogelijk. Het rubber heeft ook een lange levensduur en de weerstand tegen omgevingsinvloeden als uv-straling en weersinvloeden is bijzonder goed.

Siliconenrubber is daarom uitstekend geschikt voor buitentoepassingen. Dit rubber is daarentegen vrijwel niet bestand tegen oliën en brandstoffen. Voor die toepassingen zijn fluorsiliconen beter geschikt. Artikelen van fluorsiliconenmateriaal worden alleen op aanvraag geleverd. Nog een voordeel van deze rubbersoort is dat het translucent kan worden gemaakt, waardoor vloeistoffen en dergelijke goed zichtbaar zijn. Voor andere toepassingen kan siliconenrubber ingekleurd worden met mooie heldere kleuren.

 

Siliconenrubber leveren wij in de vorm van profielen, vormartikelen, plaatmateriaal en gestanste artikelen. Deze producten kunnen worden gemaakt in een matrijs of als volrubber- en sponsrubberprofiel. Ook worden siliconenproducten uit plaatmateriaal van zowel volrubber als sponsrubber gestanst.

 

Naast bovengenoemde producten vervaardigen wij ook opblaasbare balgen, pakkingen en gelaste ringen (eindloze profielen) van siliconen. Siliconenproducten en -profielen kunnen zowel in kleine als grote series, en in vrijwel iedere gewenste lengte en vorm worden gemaakt.

 

Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over de door u gewenste productgroep:

Silicone profielen   10 sh silicone profielen   Silicone sponsrubber
Siliconenprofielen   10 Shore siliconenprofielen   Siliconen sponsrubberprofielen
Opblaasbare balgen   Slicone gelaste ring   Silicone plaatrubber
Opblaasbare siliconenprofielen
en -pakkingen 
  Gelaste siliconenring   Siliconen-plaatrubber