Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Oliekeerringen type WASY NBR kwaliteit

Oliekeerringen type WASY in NBR rubberkwaliteit 80 Shore A in de kleur blauw

Oliekeerring (simmerring) zoals type WA in de uitvoering Y, die tegen druk bestand is. Deze heeft een kortere, stabielere door een veer ondersteunde dichtlip. De veer is gemaakt van ongelegeerd staal volgens DIN EN 10270-1 en de verstevigingsring van ongelegeerd staal volgens DIN EN 10139.

Afdichting van roterende machineonderdelen, zoals assen en naven, die onderhevig zijn aan druk. De belangrijkste toepassing vindt men in aggregaten, zoals pompen en hydromotoren, die onderhevig zijn aan druk. De WASY is een enkelwerkende oliekeerring voor roterende assen met een stoflip tegen vuil van buiten. Door de kortere, dikkere door een veer ondersteunde dichtlip is een druk tot 10 bar (afhankelijk van het aantal omwentelingen) mogelijk. De elastomeerbuitenmantel maakt een goede statische afdichting mogelijk en biedt een goede compensatie voor de uitzetting in bijvoorbeeld lichtmetalen huizen. Bovendien waarborgt deze een betere afdichting bij relatief grote ruwheden, een veilige afdichting bij gedeelde huizen en een goede statische afdichting bij vloeistoffen of gassen.

De oliekeerringen hebben een goede chemische bestendigheid tegen vele minerale oliën en vetten. De bedrijfsparameters zijn: druk (MPa/bar): ≤ 0,05/0,5, temperatuurbereik (°C): -40 tot +100, omwentelingssnelheid (m/s): ≤12.
Voor de montage dient geschikt hulpgereedschap te worden gebruikt. Het verdient aanbeveling de inbouwruimte zodanig te vormen, dat de oliekeerring in het huis axiaal wordt ondersteund.

NBR is goed bestand tegen:
- Oliën en vetten op basis van minerale olie
- Alifatische koolwaterstoffen
- Plantaardige en dierlijke oliën en vetten
- Hydraulische oliën H, H-L, H-LP
- Drukvloeistoffen HFA, HFB, HFC
- Siliconenoliën en siliconenvetten
- Water (max. 80°C)

NBR is niet bestand tegen:
- Motorbrandstof met een hoog gehalte aan aromaten
- Aromatische koolwaterstoffen
- Gechloreerde koolwaterstoffen
- Polaire oplosmiddelen
- Drukvloeistof HFD
- Remvloeistof op basis van glycol
- Ozon, weersomstandigheden, veroudering

Bedrijfstemperatuur:
- Standaardtypes -30°C tot +100°C (kortstondig120°C)
- Speciale kwaliteiten tot -50°C mogelijk

Referentielijst voor afdichtingen

Omdat leveranciers en producenten van oliekeerringen soms een eigen code gebruiken voor de diverse keerringtypes, hebben wij voor u een referentielijst voor oliekeerringen gemaakt. U kunt dan aan de hand van die lijst de typeaanduiding in uw ring vergelijken met de aanduiding die wij voor de keerring gebruiken.

Keerringen anders dan op onze website vermeld (ander type of andere rubberkwaliteit) kunnen naar uw tekening of model gemaakt worden.

hydraulische afdichtingenpneumatische afdichting

Filters

Maateenheid: millimeters

 

D1
Vanaf tot en met
D2
Vanaf tot en met
H
Vanaf tot en met
per pagina
Pagina