Bezig met laden...

Technirub, uw specialist in technisch rubber

In 1987 richtten Ton van Zomeren en Kees Visser een handelsfirma in technisch rubber op. Al in datzelfde jaar werd er daarnaast een bescheiden productieafdeling geopend. De handelsactiviteiten groeiden gestaag en de productie nam een hoge vlucht. Sindsdien is Technirub uitgegroeid tot een unieke en gespecialiseerde onderneming die alle gangbare technieken in huis heeft voor de productie van hoogwaardige rubberartikelen, zoals extrusie van profielen, vormen en computergestuurd snijden en stansen. Op specificatie van de klant vervaardigt Technirub eenvoudige tot zeer complexe producten voor uiteenlopende toepassingen. Bovendien heeft de onderneming een omvangrijk assortiment op voorraad.

De gestage groei van de afgelopen jaren noopte de onderneming te verhuizen naar een grotere locatie. Technirub streek daarom vlak voor de eeuwwisseling neer in het centraal gelegen Zeewolde. Inmiddels zijn de activiteiten over diverse panden in binnen- en buitenland gespreid.

In 2008 kreeg Technirub een nieuwe eigenaar-directeur, Jacco Lammers: "Technirub heeft een goede reputatie opgebouwd vanwege de enorme ervaring die er in het bedrijf aanwezig is. Daarnaast heeft het zelf productieprocessen ontwikkeld om bijvoorbeeld rubberprofielen te vervaardigen in kleine(re) hoeveelheden. Er zijn bijna geen grenzen aan wat tegenwoordig mogelijk is in termen van complexiteit en materiaaleigenschappen. We bieden de klant momenteel circa 18.000 verschillende profielen, die eenvoudig te bestellen zijn via onze webshop, waarbij we streven naar minimale leveringstijden. Iedereen kan bij ons aankloppen, van particulier tot multinational. Wij kunnen op snelle en professionele wijze kleine tot grote profiellengtes of kleine tot grote series vormcomponenten vervaardigen, tegen relatief lage kosten vanwege de slimme productieprocessen en de moderne, deels computergestuurde machines. Maar we zijn vooral succesvol door de jarenlange ervaring en het kennisniveau van de medewerkers."