Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Oliekeerringen type WASY Viton® (FKM) kwaliteit

Oliekeerringen type WASY in FKM rubberkwaliteit 80 Shore A en kleur bruin

Oliekeerring (simmerring) zoals type WA FKM in de uitvoering Y, die tegen druk bestand is. Deze heeft een kortere, stabielere door een veer ondersteunde dichtlip.

Het materiaal van de oliekeerringen is FKM, dat ook bekend is onder de naam Viton®. De veer is gemaakt van ongelegeerd staal volgens DIN EN 10270-1 en de verstevigingsring van ongelegeerd staal volgens DIN EN 10139.

Afdichting van roterende machineonderdelen, zoals assen en naven, die onderhevig zijn aan druk. De belangrijkste toepassing vindt men in aggregaten, zoals pompen en hydromotoren, die onderhevig zijn aan druk. De WASY FKM is een enkelwerkende oliekeerring voor roterende assen met een stoflip tegen vuil van buiten. Door de kortere, dikkere door een veer ondersteunde dichtlip is een druk tot 10 bar (afhankelijk van het aantal omwentelingen) mogelijk. De WASY FKM is een enkelwerkende oliekeerring voor roterende assen met een stoflip tegen vuil van buiten.
De elastomeerbuitenmantel maakt een goede statische afdichting mogelijk en biedt een goede compensatie voor de uitzetting in bijvoorbeeld lichtmetalen huizen. Bovendien waarborgt deze een betere afdichting bij relatief grote ruwheden, een veilige afdichting bij gedeelde huizen en een goede statische afdichting bij vloeistoffen of gassen.

De bedrijfsparameters zijn: druk (MPa/bar): ≤10 bar afhankelijk van het aantal omwentelingen, temperatuurbereik (°C): -30 tot +170, omwentelingssnelheid (m/s): ≤35

Voor de montage dient geschikt hulpgereedschap te worden gebruikt. Het verdient aanbeveling de inbouwruimte zodanig te vormen, dat de oliekeerring in het huis axiaal wordt ondersteund.

FKM is goed bestand tegen:
- Oliën en vetten op basis van minerale olie
- Alifatische koolwaterstoffen
- Aromatische koolwaterstoffen
- Gechloreerde koolwaterstoffen
- Drukvloeistof HFD
- Plantaardige en dierlijke oliën en vetten
- Siliconenoliën en siliconenvetten
- Motorbrandstoffen
- Polaire oplosmiddelen
- Ozon, weersomstandigheden, veroudering

FKM is niet bestand tegen:
- Remvloeistof op basis van glycol
- Polaire oplosmiddelen (bijvoorbeeld aceton)
- Oververhitte waterdamp
- Heet water
- Aminen, alkaliën
- Laagmoleculaire zuren (bijvoorbeeld azijnzuur)

Bedrijfstemperatuur:
- -20 tot +200°C kortstondig +220°C, met speciale kwaliteiten is -35°C mogelijk

Referentielijst voor afdichtingen

Omdat leveranciers en producenten van oliekeerringen soms een eigen code gebruiken voor de diverse keerringtypes, hebben wij voor u een referentielijst voor oliekeerringen gemaakt. U kunt dan aan de hand van die lijst de typeaanduiding in uw ring vergelijken met de aanduiding die wij voor de keerring gebruiken.

Keerringen anders dan op onze website vermeld (ander type of andere rubberkwaliteit) kunnen naar uw tekening of model gemaakt worden.

oliekeerringoliekeerringen rubber

Filters

Maateenheid: millimeters

 

D1
Vanaf tot en met
D2
Vanaf tot en met
H
Vanaf tot en met
per pagina