Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Oliekeerringen in NBR en Viton® (FKM)

Oliekeerringen (ook bekend als simmerring) die wij standaard aanbieden zijn in NBR en FKM rubberkwaliteit. Overige materialen en types zijn op aanvraag leverbaar.
Een van de meestgebruikte afdichtingen in de techniek is de oliekeerring. Deze wordt in het algemeen toegepast als drukloze afdichting van smeerolie en -vet op een draaiende as. De keuze van de juiste ring is afhankelijk van bedrijfsparameters als medium, temperatuur, omwentelingssnelheid van de as en ook druk van de omgevingsparameters aan de buitenzijde.

Een oliekeerring bestaat uit een rubber gedeelte, een verstevigingsring en in sommige gevallen een veer. De buitenmantel van een keerring garandeert een veilige statische afdichting en zorgt ervoor dat de keerring vastzit in het huis. De buitenmantel kan uit rubber of metaal bestaan. De verstevigingsring geeft de nodige stabiliteit.

De afdichtingslip bij sommige keerringtypes wordt voorzien van een veer. Hierdoor wordt de roterende druk van de afdichtingslip gerealiseerd. Bij sommige keerringen is het mogelijk gebruik te maken van een beschermlip die vuil of stof van buiten tegenhoudt.
De juiste keuze van een oliekeerring wordt niet alleen bepaald door de vorm, maar óók door zijn materiaal en toegepaste rubbercompound.

Het is mogelijk dat u een andere maat of type keerring nodig heeft dan hieronder weergegeven. In dat geval is het mogelijk een hydraulische afdichting speciaal op maat te laten maken. In veel gevallen worden de ringen dan gedraaid uit polyurethaanstaven op draaibanken die daar speciaal voor zijn gemaakt en die geprogrammeerd zijn voor het vervaardigen van vele standaarduitvoeringen. Exclusieve oliekeerringen worden alleen naar tekening of model gemaakt.

 

Er zijn drie basistypen oliekeerringen:

Type WA - Het type WA heeft een rubber buitenmantel, die een zeer goede statische afdichting garandeert.
Type WB - Het type WB heeft een metalen buitenmantel, die er voor zorgt dat er een nauwkeurige passing in het huis is.
Type WC - Bij het type WC is een extra metalen ring ter versteviging aangebracht, die in geval van moeilijke montageomstandigheden en ruige omstandigheden geschikter is.

 

Referentielijst voor afdichtingen

Omdat leveranciers en producenten van oliekeerringen soms een eigen code gebruiken voor de diverse keerringtypes, hebben wij voor u een referentielijst voor oliekeerringen gemaakt. U kunt dan aan de hand van die lijst de typeaanduiding in uw ring vergelijken met de aanduiding die wij voor de keerring gebruiken.