Belangrijke informatie i.v.m. het coronavirus/COVID-19.

Bestellen op technirub.nl kan altijd. Houd er wel rekening mee dat de bezorging langer kan duren dan u van ons gewend bent.

Wij hopen op uw begrip bij eventuele leveringsvertragingen.

 

Oliekeerringen met en zonder stoflippen

Oliekeerringen standaard leverbaar in NBR en FKM rubber kwaliteit

Oliekeerringen en keerringen die verkrijgbaar zijn in onze webshop worden als afdichting van roterende machineonderdelen gebruikt tegen media van binnen respectievelijk vuil van buiten. De keuze van de juiste ring is afhankelijk van de bedrijfsparameters zoals medium, temperatuur, omwentelingssnelheid van de as en ook druk van de omgevingsparameters aan de buitenzijde.

Een oliekeerring bestaat uit een rubber gedeelte, een verstevigingsring en in sommige gevallen een veer. De buitenmantel garandeert een veilige statische afdichting en zorgt ervoor dat de keerring vast zit in het huis. De buitenmantel kan uit rubber of metaal bestaan. De verstevigingsring geeft de nodige stabiliteit.

De afdichtingslip wordt in sommige gevallen voorzien van een veer. Daardoor wordt de roterende druk van de afdichtingslip gerealiseerd. Bij sommige keerringen is het mogelijk gebruik te maken van een beschermlip die vuil of stof van buiten tegenhoudt.

Het is altijd mogelijk dat u een andere maat of type keerring nodig heeft dan wij u standaard kunnen bieden. Wij hebben altijd de mogelijkheid een hydraulische afdichting speciaal voor u te laten maken. In vele gevallen worden de ringen dan gedraaid uit polyurethaan staven op draaibanken die daar speciaal voor zijn gemaakt en die geprogrammeerd zijn met vele standaard uitvoeringen. Deze oliekeerringen worden dan naar tekening of model gemaakt

 

Er zijn drie basistypen oliekeerringen.

Type WA - Het type WA heeft een rubber buitenmantel die een zeer goede statische afdichting garandeert.

Type WB - Het type WB heeft een metalen buitenmantel, die er voor zorgt dat er een nauwkeurige passing in het huis is.

Type WC - Bij het type WC is een extra metalen ring ter versteviging aangebracht, die in geval van moeilijke montageomstandigheden en ruige omstandigheden geschikter is.

 

Referentielijst voor afdichtingen.

Omdat leveranciers en producenten van oliekeerringen soms een eigen code gebruiken voor de diverse types keerringen hebben wij voor u een referentielijst voor oliekeerringen gemaakt. U kunt dan aan de hand van de type aanduiding welke in uw ring staat vergelijken welke type aanduiduiding wij voor de keerring gebruiken.

Copyright © 2019 Technirub