Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Rubber profielen (TPE/SEBS)

Snelle Productie van Rubber Profielen - Volledig Op Maat Gemaakt

Bij ons worden rubber profielen snel geproduceerd, en hier is waarom. Naast de duizenden spuitplaten (matrijzen) waarover wij al beschikken, produceren wij dagelijks tientallen nieuwe. In samenwerking met zeer gespecialiseerde metaalbewerkers vervaardigen wij onze spuitplaten. Elk rubber profiel in onze winkel heeft al een eigen spuitplaat, waardoor de leveringstijden aanzienlijk worden verkort. Als u een profiel bestelt waarvoor nog geen spuitplaat beschikbaar is, wordt dit vermeld in de offerte. De levertijd van deze profielen is vaak iets langer dan normaal.

 

De meeste rubberprofielen extruderen wij uit thermoplastisch rubber, zoals TPE en TPV, maar ook EPDM, Viton en siliconenrubber (VMQ) zijn mogelijk. De keuze voor de gebruikte compound hangt af van uw eisen, zoals gewenste hardheid en bestendigheid (bijv. tegen hoge temperaturen, chemicaliën, enz.). Kortom, wij produceren volrubber profielen volledig naar uw specificaties.

 

Diverse Kwaliteiten, Kleuren en Uitvoeringen

De onderstaande profielen zijn gemaakt van SEBS en vervaardigd volgens ISO 3302-1 E2 (andere normen zijn op aanvraag ook mogelijk). Ontdek meer over het TPE/SEBS materiaal hier.

Onze volrubber profielen kunnen in verschillende kleuren en hardheden worden geproduceerd. Op onze website worden de meest gangbare profielen standaard aangeboden in zwart en met een hardheid van 60 Shore A, waarop onze prijzen zijn gebaseerd. Bij elk artikel vindt u gegevens zoals maat, kleur, hardheid en gewicht per meter.

Enkele kenmerken van SEBS:

  • Bevat geen roet, waardoor strepen worden voorkomen
  • Bestand tegen hogere thermische belasting
  • Uitstekende weerstand tegen water, verdunde zuren en logen
  • UV- en ozonbestendig
  • Matige bestendigheid tegen veel plantaardige (onverzadigde) vetten; beperkte bestendigheid tegen dierlijke vetten
  • Beperkte bestendigheid tegen veel oplosmiddelen, smeerolie, benzine en andere brandstoffen
  • Goed bestand tegen alcohol en glycol
  • Geschikt voor medische toepassingen, lichaamscontact en speelgoed

 

Aangezien wij onze eigen rubber profielen produceren, kunnen wij ook profielen maken volgens uw tekening of model. De minimumafname van deze op maat gemaakte profielen is 10 meter.

Houd er rekening mee dat al onze rubber producten op bestelling worden geproduceerd. Hierdoor kunnen wij geen monsters versturen en is retourneren niet mogelijk.

 

Bij vragen of twijfels over de materiaalkeuze, aarzel niet om contact op te nemen met een van onze experts. Wij staan klaar om u van advies te voorzien.