Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Trillingsdempers, stootbuffers, aanslagbuffers, aanslagdempers

Trillingsdempers worden in onze eigen fabriek gemaakt . Rubber met metaal verbinden is een van onze specialiteiten, of het nu om de cilindrische trillingsdempers of speciaal op maat gemaakte dempers of buffers gaat. Aanpassen van trillingsdempers naar uw wens, bijvoorbeeld andere rubber hardheid of draadeind en draadgat is mogelijk.
De dempers in ons assortiment zijn gemaakt van NR (natuurrubber) 58 Shore A en het metaal is voorzien van een metrisch draadeind of draadgat. De metalen delen zijn gegalvaniseerd om roesten tegen te gaan. Trillingsdempers worden voornamelijk belast op druk en zijn daar uitstekend tegen bestand.

De toepassing van trillingsdempers
Trillingsdempers en stootbuffers worden toegepast om trillingen en schokken op te vangen, geluidsoverlast te beperken en om energie op te vangen.

De verschillen in types trillingsdempers (standaardtypes)

Cilindrische trillingsdempers:
type A - beide kanten draadeind
type B - draadeind en draadgat
type C - beide zijden draadgat
type D - één zijde een draadeind
type E - één zijde een draadgat

Maar er zijn ook tailledempers, aanslagbuffers, aanslagdempers, trillingsdempers met rechthoekige en vierkante montageplaten en trillingsdempers voor ophanging.
Voor grote oppervlakten zijn er antitrilmatten en stootbuffers met vlakke kanten, bolle kanten en holle stootbuffers (concaaf gevormde aanslagdempers).

In de webshop vindt u alleen de meest gangbare afmetingen van de cilindrische trillingsdempers. Klik voor een compleet overzicht van alle beschikbare afmetingen cilindrische trillingsdempers hier.

Silentblocks, rubber bussen, kraagbussen en andere soorten trillingsdempers
Behalve de cilindrische trillingsdempers zijn er ook hele andere soorten trillingsdempers die misschien niet direct herkend worden, dat zijn:
- rubber bussen
- kraagbussen met metalen busje
- rails
- en vele andere soorten dempers, om hier een overzicht van te krijgen kunt u hier klikken.

Ondanks ons uitgebreide assortiment vindt u de door u gewenste vorm of afmeting misschien toch niet op onze website. Neem dan gerust contact met ons op. Wij produceren rubber dempers op maat en helpen u graag verder!