Bezig met laden...

ISO-certificering

Kwaliteit, milieu en duurzaamheid staan bij ons voorop. Wij zijn ISO-gecertificeerd.

 

Rubberprofielen gemaakt van TPE, TPV, EPDM, siliconenrubber en compounds zoals NR, SBR, NBR en neopreen

Wij zijn producent van rubberprofielen. In onze fabriek in Zeewolde hebben wij productiecapaciteit voor grote en kleine profielen. Veel van deze rubberprofielen worden gemaakt van TPE en TPV, omdat de prijzen van de spuitplaten voor profielen gemaakt van dit compound net als bij siliconerubber beduidend lager zijn. Wij kunnen niet alleen grote series profielen maken, maar door een speciaal productieproces ook profielen tegen concurrerende prijzen vanaf 10 meter. De profielen kunnen desgewenst automatisch tot op de millimeter nauwkeurig worden afgeknipt of worden voorzien van een opdruk.

 

Rubberen vormartikelen naar tekening of model

Wij produceren veel vormartikelen in bijvoorbeeld EPDM, NR/SBR, NBR, neopreen en siliconenrubber. Rubberen vormartikelen worden zowel volgens tekening als monster geproduceerd. Wij beschikken over diverse rubberpersen in verschillende afmetingen voor de productie van rubberartikelen met de compression-, transfer en injectiemethode.
Daarnaast is het maken van artikelen voorzien van metalen delen een van onze specialismes. Het gebruikte metaal wordt geprepareerd om een goede hechting te verkrijgen en het wordt behandeld tegen corrosie. Wij produceren niet alleen grote en kleine series vormartikelen. maar ook prototypes van rubberen vormstukken.

 

Rubber plaatmateriaal, stanswerk en flenspakkingen

In onze webshop vindt u standaardflenspakkingen met en zonder boutgaten in de kwaliteiten NR/SBR, EPDM, neopreen, siliconenrubber en Viton. Maar wij leveren op aanvraag ook rubberpakkingen met een afmeting die niet in ons standaardassortiment is opgenomen.
Pakkingen gaan meestal kapot op een ongelegen moment. Wij kunnen echter met een plotter op zeer korte termijn een pakking voor u vervaardigen. Stuur ons een technische tekening als PDF- (met maatvoering, dus geen schets) of in een ander formaat (DXF, CAD/CAM of IGS). Na invoering in de plotter wordt het product direct in de juiste vorm en afmetingen gemaakt. Wij beschikken over snijmachines, stansmachines en volledig automatische plotters, om iedere order economisch en efficiënt uit te voeren.
Wij leveren plaatrubber in diverse materialen, zoals NR/SBR, EPDM en siliconenrubber. Overige materialen zijn in overleg leverbaar. Plaatrubber kan worden gesneden in stroken of platen in zowel kleine (enkele stuks) als grote series. Plaatrubber kan ook worden voorzien van een kleeflaag.

 

Sponsrubber en celrubber

Sponsrubber is een geëxtrudeerd profiel: de buitenmantel is glad, maar de binnenzijde is geblazen en dus sponsvormig. Standaard worden de vierkante en rechthoekige profielen van EPDM-rubber gemaakt, de snoeren t/m 25 mm worden geproduceerd van oliebestendige neopreenrubber (CR) en grotere snoeren worden geproduceerd van EPDM-rubber.
Celrubber wordt gesneden uit platen van 2 x 1 meter en ongeveer 20 cm dik. Celrubber heeft vrijwel nooit een gladde huid, omdat de platen op dikte worden gesneden uit blokken. Na het snijden worden de platen gestanst of tot een lengte van 10 meter of meer verlijmd of in stroken gesneden. Deze celrubberprofielen kunnen worden voorzien van een kleeflaag. Meestal worden celrubberstroken van neopreen (CR) of EPDM gemaakt in de kleur zwart, maar grijs of wit is ook mogelijk.

 

Trillingsdempers en stootbuffers

Trillingsdempers worden toegepast om trillingen en schokken op te vangen of om geluidsoverlast te beperken. De dempers worden meestal gemaakt van NR (natuurrubber) 58 Shore A en het metaal is voorzien van metrisch draad.
De cilindrische trillingsdemper wordt overwegend belast op druk. Omdat wij trillingsdempers in eigen beheer maken, kunnen wij ook dempers leveren met afwijkende hardheden of niet-metrisch draad. Daarnaast kunnen wij ook geheel afwijkende afmetingen produceren.

 

O-ringen en O-ring snoer

O-ringen zijn eindloos in een matrijs geproduceerde ringen. Meestal worden O-ringen en O-ring snoeren gebruikt als afdichting in cilinders of als pakking. Maar er zijn ook andere toepassingen waar O-ringen van dienst kunnen zijn.
De meestgebruikte rubbersoort voor O-ringen en snoeren is NBR-rubber, maar ook ringen in EPDM, Viton en siliconenrubber leveren wij uit voorraad.

 

Om u snel van informatie te kunnen voorzien vindt u hieronder een overzicht van onze productiemogelijkheden en het assortiment.

 

Overzicht van rubberproducten en productiemogelijkheden

 

rubber profielen   zachte rubber profielen   celrubber stroken en platen   sponsrubber
Rubberprofielen  

Zachte volrubberprofielen

(10 Shore A)

  Celrubberstroken en -platen   Sponsrubber
             
rubber vormwerk   silentblock   rubber metaal verbindingen   trillingdempers
Rubberen vormartikelen   Silentblocks en torsiebussen   Rubber-metaalverbindingen   Trillingsdempers
             
silicone producten   rubber pakkingplaat   stansen van rubber plaat   vloerrubber geprofileerd plaatrubber
Siliconenrubberproducten   Pakkingplaat  

Snijden en stansen

van pakkingen

  Vloerrubber
             
rubber o ringen   rubber vouwbalgen   doorvoertules   rubber bochten
O-ringen en O-ring snoeren   Vouwbalgen   Doorvoertules   Rubberbochten