Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Rubberprofielen met een hardheid vanaf 10 Shore A

Zachte volrubberprofielen hebben ten opzichte van het bekende spons- en celrubber veel voordelen.

Een zacht volrubberprofiel is vele malen sterker dan sponsrubber en kent een geringe vervorming. Bovendien is het zeer goed in te kleuren, ook in felle kleuren. In tegenstelling tot sponsrubber is dit zachte materiaal juist bijzonder kerf- en scheurvast en de rek bij breuk is ca.780%.

 

Profielen van volrubber nemen geen vocht op omdat dit materiaal geen celstructuur heeft, hetgeen een groot voordeel kan zijn ten opzichte van sponsrubber.

 

Sponsrubber Celrubber Volrubber

 

Meer informatie over spons- en celrubber vindt u hier.

 

Toepassingen van zachte rubberprofielen

10 Shore A rubberprofiel is geschikt om bijvoorbeeld oude sponsrubberprofielen te vervangen voor het afdichten van o.a. luiken, ramen of kofferbakdeksels.

Zachte TPE-volrubberprofielen kunnen in lengtes worden geknipt en de ontstane losse delen kunnen vervolgens in kaders worden gelast. Op deze manier is een 100% afdichting in hoeken gegarandeerd. Als deze profielen niet worden gelast, dan kunnen deze zachte afdichtingen, net als spons- en celrubber, worden gebruikt op plekken met afgeronde contouren, dus zonder scherpe randjes/hoeken.

 

Eigenschappen van zachte volrubberprofielen

Technirub levert zachte volrubberprofielen in siliconenrubber en TPE-rubber. De eigenschappen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal.

Zo heeft siliconenrubber een temperatuurbereik -60°C tot +200°C en is TPE-rubber goed bestand tegen verdunde zuren en logen.

Beide rubbersoorten hebben een enorm waterabsorberend vermogen, zijn uitermate bestand tegen uv-licht en ozon en zijn geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie en medische toepassingen.

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie over alle eigenschappen van beide rubbersoorten.

 

 

   

Aarzel niet bij vragen en neem contact op met een van onze specialisten!

Zij beantwoorden al uw vragen en helpen u bij het kiezen van het juiste product.

   Bel ons            E-mail ons

 

 

Zachte profielen vanaf 10 Shore A bestellen

De meest gangbare volrubberprofielen in 60 Shore A zijn direct te bestellen in onze webshop. Al deze producten kunnen vanaf 10 Shore A en in kleur worden geproduceerd. Voor deze producten hoeft u, in tegenstelling tot voor maatwerk, geen rekening te houden met spuitplaatkosten.

 

Bekijk direct de meest gangbare volrubberprofielen:

 

Of neem direct contact op voor een offerte op maat.

 

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen