Belangrijke informatie i.v.m. het coronavirus/COVID-19.

Bestellen op technirub.nl kan altijd. Houd er wel rekening mee dat de bezorging langer kan duren dan u van ons gewend bent.

Wij hopen op uw begrip bij eventuele leveringsvertragingen.

 

Profielen van zachte volrubber (10 shore A)

TPE profielen met een hardheid vanaf 10 shore A

Wij produceren TPE-profielen die net zo zacht zijn als sponsrubber, maar gemaakt zijn van een volrubbermateriaal. Deze profielen, met een hardheid van minimaal 10 shore A, worden op dezelfde manier gemaakt als de hardere TPE-profielen. Dat wil zeggen dat ook kleinere lengtes kunnen worden geproduceerd tegen geringe kosten voor profiel en spuitplaat.

Eigenschappen van zachte volrubber profielen

Het zachte materiaal is zeer goed in te kleuren, ook in felle kleuren. In tegenstelling tot sponsrubber is dit zachte materiaal juist bijzonder kerf- en scheurvast.  Ook is de rek bij breuk (à 780%) hoog te noemen, zeker in vergelijking met sponsrubber maar zelfs in vergelijking met het hardere volrubber.Dit materiaal neemt geen vocht op omdat het geen celstructuur heeft, wat een groot voordeel kan zijn ten opzichte van sponsrubber.

Toepassingen van zachte TPE profielen

10 shore A profielrubber is vele malen sterker dan sponsrubber en kent een geringe vervorming. Ook is 10 shore A profielrubber geschikt om bijvoorbeeld oude sponsrubberprofielen te vervangen voor afdichting van luiken, ramen, kofferdeksels enz.Zachte volrubber heeft qua uitvoering dezelfde beperkingen als sponsrubber. Ook dit materiaal is niet erg geschikt voor kleine oneffenheden aan de profielen, alle contouren moeten afgerond zijn, zonder scherpe kantjes.

Profielen met een hardheid vanaf 10 shore A kunnen ook van siliconenrubber worden gemaakt.

 

 

Voorbeeld indrukbaarheid

Voorbeeld flexibiliteit

Voorbeeld soepelheid

Voorbeeld soepelheid

10 sh gekleurd

Zacht rubber-profiel, gekleurd

Copyright © 2019 Technirub