Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Belangrijke Mededeling: Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei is Technirub gesloten.

Header image

Sponsrubber vs. Celrubber

Sponsrubber (mosrubber)

Sponsrubber (mosrubber)

Sponsrubberprofiel is een geëxtrudeerd profiel met gladde buitenlaag, terwijl de binnenzijde van dit profiel geblazen en hierdoor sponsvormig is.

 

Celrubber

Celrubber

Celrubber wordt gesneden uit blokken en platen en heeft hierdoor vrijwel nooit een gladde buitenmantel.

Celrubber blokken en platen hebben een geblazen binnenzijde, hierdoor hebben deze profielen een sponsvormige structuur.

 

 

Materiaalsoorten

Sponsrubber (mosrubber)

Standaard worden de vierkante en rechthoekige sponsrubberprofielen van EPDM-rubber gemaakt, de snoeren t/m 25 mm worden gemaakt van oliebestendige neopreenrubber (CR), maar snoeren met een grotere diameter van EPDM-rubber. Siliconenrubber is ook een zeer populaire materiaalsoort voor sponsrubber. Siliconensponsrubber kan in vrijwel alle kleuren worden gemaakt. Hieraan dankt deze materiaalsoort zijn populariteit.

Celrubber

Meestaal wordt celrubber van neopreen (CR) of EPDM gemaakt in de kleur zwart, maar grijs en wit behoren ook tot de mogelijkheden.

 

Heeft u vragen over spons- en celrubber?

Neem contact op

 

Materiaaleigenschappen

Rubberen pakkingen worden gemaakt volgens strikte maattoleranties en in overeenstemming met ISO-normen.

 

EPDM

Pakkingen van EPDM beschikken over uitstekende afdichtingseigenschappen en zijn zeer geluiddempend. Ze zijn uitermate bestand tegen veroudering als gevolg van weersinvloeden en sommige chemicaliën, maar daarentegen matig bestand tegen oliën en vetten.

 

Neopreenrubber (CR)

Pakkingen van neopreenrubber beschikken over uitstekende afdichtingseigenschappen en een hoog absorptievermogen. Deze profielen zijn zeer geluiddempend. Ze zijn uitermate bestand tegen veroudering als gevolg van weersinvloeden en talrijke chemische verbindingen, goed bestand tegen plantaardige en dierlijke oliën, maar daarentegen matig bestand tegen minerale oliën.

 

Siliconen

Siliconensponsrubbers hebben uitstekende afdichtingseigenschappen. Het temperatuurbereik van siliconensponsrubber is -60°C tot +200°C. Omdat dit soort materiaal geen giftige stoffen bevat, wordt het vaak in de levensmiddelenindustrie gebruikt. Siliconensponsrubber is op aanvraag leverbaar met FDA CFR § 177.2600 / BfR certificering. Het is goed bestand tegen uv-licht en weersinvloeden maar slecht tegen olie.

 

Poreuze afdichtingen zijn ook verkrijgbaar met een (zelfklevende) lijmlaag.

 

Heeft u vragen over de materiaaleigenschappen van spons- en celrubber?

Neem contact op  of  Bestel producten direct online

 

 

 

Alternatief voor spons- en celrubber

Technirub levert zachte volrubberprofielen al vanaf 10 Shore A. Zachte volrubberprofielen worden geproduceerd in TPE en siliconenrubber. Dit enorm zachte en sterke materiaal kan in veel gevallen sponsrubber- en celrubberprofielen vervangen. Zeker in combinatie met vocht of hogere temperaturen kan een zacht TPE- of siliconenrubberprofiel uitkomst bieden. Daarnaast kan een volrubberprofiel in elke gewenste vorm worden geproduceerd.

 

Bent u geïnteresseerd in de alternatieven voor spons- en celrubber? Ga dan direct naar onze pagina over extrusie van volrubberprofielen.

>>> Extrusie van volrubberprofielen <<<