Bezig met laden...

Sponsrubberprofielen

Sponsrubber is een geëxtrudeerd profiel. De buitenmantel is glad, maar de binnenzijde is geblazen en dus sponsvormig. Standaard worden de vierkante en rechthoekige profielen van EPDM-rubber gemaakt, de snoeren t/m 25 mm worden geproduceerd van oliebestendige neopreenrubber (CR) en grotere snoeren worden geproduceerd van EPDM-rubber.

 

Celrubber stroken en platen met en zonder zelfklevende laag

Celrubber wordt gesneden uit platen van 2 x 1 meter en ongeveer 20 cm dik. Celrubber heeft vrijwel nooit een gladde huid, omdat de platen op dikte worden gesneden uit blokken. Na het snijden worden de platen gestanst of tot een lengte van 10 meter of meer verlijmd of in stroken gesneden. Deze celrubberprofielen kunnen worden voorzien van een kleeflaag. Meestaal worden celrubberstroken van neopreen (CR) of EPDM gemaakt in de kleur zwart, maar grijs en wit behoren ook tot de mogelijkheden.

 

Siliconen-sponsrubberprofielen

Siliconensponsrubber kan in vrijwel alle kleuren worden gemaakt, ook in kleine hoeveelheden. Deze profielen worden geëxtrudeerd en zijn voorzien van een huid aan de buitenzijde. Sommige siliconen-sponsrubberprofielen leveren wij uit voorraad, andere op aanvraag.

Zachte volrubberprofielen vanaf 10 Shore A, een goed alternatief voor siliconensponsrubber, cel- en sponsrubber

10 Shore A profielen worden geproduceerd in zowel TPE als in siliconenrubber. Dit enorm zachte en sterke materiaal kan in veel gevallen sponsrubberprofielen vervangen. Zeker in combinatie met vocht of hogere temperaturen kan een zacht TPE- of siliconenrubberprofiel uitkomst bieden.

 

Sponsrubber met huid   Zelfklevend celrubber
Sponsrubber met huid   Zelfklevend celrubber
     
Siliconensponsrubber   Zachte volrubberprofielen
Siliconensponsrubber   Zachte volrubberprofielen

 

Mocht het door u gewenste artikel niet in onze webshop staan, dan volstaat een monster, (handgemaakte) tekening of schets om een offerte te kunnen maken.