Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

In de zomervakantie is Technirub drie weken gesloten. Wij zijn niet bereikbaar vanaf vrijdag 19 juli t/m vrijdag 9 augustus.

Dat betekent dat alle bestellingen die na 17 juli zijn geplaatst, pas in week 33 door ons in behandeling worden genomen.

Header image

Wat zijn rubberen vormartikelen en hoe worden ze gemaakt?

Rubberen vormartikelen zijn rubberproducten die met behulp van een matrijs en rubberpersen worden gemaakt. Voorbeelden van rubberen vormartikelen zijn trillingsdempers, motorsteunen, trilblokken, koppelingen, pedaalrubbers en doorvoertules.

Er bestaan drie productiemethodes voor rubberen vormartikelen: compressie, transfer en injectie. De keuze voor de productiemethode is afhankelijk van de complexiteit van het artikel, de seriegrootte en soms ook de rubbersoort. Wij passen alle drie de productiemethodes in onze eigen fabriek toe en kunnen daarom elk vormartikel maken.

 

 

Rubberen vormproductenHet productieproces van een rubberen vormdeel

  •  Ontwikkeling van het vormdeel: ontwerp en materiaalkeuze;
  •  Productie en testen van de matrijs;
  •  Rubber voorbewerking: samenstellen van compound voor uw unieke vormdeel;
  •  De perserij: vormdeel wordt geproduceerd;
  •  Handmatige nabewerking van het vormdeel

 

Een metalen deel meevulkaniseren?

Veel rubbervormartikelen worden voorzien van een metalen deel. Dit metalen deel kan desgewenst aan of in het product worden gevulkaniseerd.

Indien een metalen deel in uw product moet worden verwerkt, kunt u dit deel zelf aanleveren of het productieproces volledig aan ons overlaten. De keuze is aan u.

Alle vragen met betrekking tot vormwerk en rubber-metaalverbindingen kunt u stellen aan onze specialisten via onze contactpagina. Binnen één werkdag krijgt u antwoord op al uw vragen!

 

 

 

Hebt u advies nodig? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

 Contact

 

Welke rubbersoort voor vormwerk?

Van welke rubbersoort uw product moet worden gemaakt hangt af van de toepassing van het product.
NR/SBR wordt bijvoorbeeld gebruikt voor trillingsdempende artikelen, NBR voor hydraulische afdichtingen en EPDM voor uiteenlopende buitentoepassingen. Daarnaast zijn ook siliconen, neopreen, Viton en vele andere rubbersoorten geschikt voor het maken van vormwerk. Onze specialisten helpen u graag bij het maken van uw keuze.

 

Welke seriegrootte is rendabel voor vormwerk?

Elke seriegrootte kan worden geproduceerd. Het is ook mogelijk om één enkel exemplaar te produceren, om vooraf te testen of een vormdeel aan uw verwachtingen voldoet.

 

 

 
 

Heeft u vragen over rubberen producten?

 
Wij hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis om ze te beantwoorden.