Rubber vormartikelen

Bezig met laden...

Wat zijn rubber vormartikelen?

Rubber vormartikelen zijn rubberproducten die volgens tekening of model worden geproduceerd met behulp van een matrijs en rubberpersen. Voorbeelden van rubber vormartikelen zijn trillingsdempers, motorsteunen, trilblokken, koppelingen, pedaalrubbers en doorvoertules. Zeer veel rubberartikelen worden ook in machines, tandartsapparatuur, boten, caravans en auto's gebruikt. Er zijn te veel toepassingen om op te noemen.

Welke seriegrootte is rendabel?

Bij ons bent u voor elke seriegrootte aan het juiste adres, ook voor één enkel exemplaar of als er eerst een testproduct moet worden gemaakt.

Hoe wordt een vormartikel gemaakt?

Er zijn drie productiemethodes: compressie, transfer en injectie. De keuze van de productiemethode hangt af van de complexiteit van het artikel, de seriegrootte en soms ook de rubbersoort. Wij passen alle methodes in eigen fabriek toe. Wij adviseren u graag over de beste aanpak.
Onze werkwijze is als volgt. U stuurt ons een tekening of model met aanvullende gegevens. Daarbij moet u denken aan: het gewenste aantal, de rubbersoort of gegevens op grond waarvan wij een compound aan u kunnen voorstellen. Wij maken vervolgens een offerte voor de productie (inclusief matrijs), compound en indien gewenst de kosten voor een monsterserie.

Een metalen deel meevulkaniseren?

Veel rubber vormdelen worden voorzien van een metalen deel. Dit metalen deel kan desgewenst aan of in het product worden gevulkaniseerd, ongeacht of het deel door u of ons wordt geleverd.

Welke rubbersoorten voor vormwerk?

Veelvoorkomende rubbersoorten zijn NR/SBR voor o.a. trillingdempende artikelen, NBR voor hydraulische afdichtingen en EPDM voor uiteenlopende buitentoepassingen.
Daarnaast zijn er nog siliconen, neopreen, Viton en vele andere rubbersoorten geschikt voor vormwerk.

 

Rubber fietsklem   Afdichting met aansluiting   Rubber stootbuffer
Rubber fietsklem   Afdichting met aansluiting   Rubber stootbuffer
   
Trilelement   Rubber hoekstuk   Rubber-metaalverbindingen
Trilelement   Rubber hoekstuk   Rubber-metaalverbindingen