Belangrijke informatie i.v.m. het coronavirus/COVID-19.

Bestellen op technirub.nl kan altijd. Houd er wel rekening mee dat de bezorging langer kan duren dan u van ons gewend bent.

Wij hopen op uw begrip bij eventuele leveringsvertragingen.

 

Rubber vormartikelen

Wat zijn rubber vormartikelen?

Rubber vormartikelen zijn rubberproducten die volgens tekening of model worden geproduceerd met behulp van een matrijs en rubberpersen. Voorbeelden van rubber vormartikelen zjn trillingsdempers, motorsteunen, trilblokken, koppelingen, pedaalrubbers en doorvoertules. Heel veel rubberartikelen worden ook in machines, tandartsapparatuur, boten, caravans en auto's  gebruikt. Eigenlijk zijn er teveel toepassingen om op te noemen.

Welke seriegrootte is rendabel?

Voor elke seriegrootte (ook bij één exemplaar) kunt u bij ons terecht. Ook als er eerst een testproduct gemaakt moet worden.

Hoe wordt een vormartikel gemaakt?

Er zijn drie methodes: compressie, transfer en injectie. De keuze van de productiemethode hangt af van de complexiteit van het artikel, de seriegrootte en soms ook de rubbersoort. Wij passen alle methodes in eigen fabriek toe. Wij adviseren u graag over de beste aanpak. De werkwijze is als volgt. De klant stuurt een tekening of model met aanvullende gegevens, zoals het gewenste aantal, de rubbersoort of gegevens op grond waarvan wij een compound voorstellen. Wij maken vervolgens een offerte voor de productie (inclusief matrijs), compound en, indien gewenst, de kosten voor een monsterserie.

Een metalen deel mee vulkaniseren?

Veel rubber vormdelen worden voorzien van een metalen deel. Dit metalen deel kan desgewenst aan of in het product worden gevulkaniseerd. Wij verwerken door de klant aangeleverde metalen delen, maar u kunt deze ook zelf leveren.

Welke rubbersoorten?

Veelvoorkomende rubbersoorten zijn NR/SBR voor o.a. trillingsdempende artikelen, NBR voor hydraulische afdichtingen en EPDM voor uiteenlopende buitentoepassingen. Daarnaast zijn er o.a. nog siliconen, neopreen, Viton en vele andere rubbersoorten. Wij verwerken vrijwel al deze rubbersoorten, zoals NBR, EPDM, Viton, natuurrubber (NR), SBR, Neopreen (CR), siliconenrubber en thermoplastische rubbersoorten (o.a. TPE en TPV).

Aanvragen van een vormprodukt

Een monster, (handgemaakte) tekening of schets voldoet om een offerte te kunnen maken. Uw schets of tekening kunt u sturen door middel van het contactformulier of een e-mail.

Rubber vormwerk gemaakt van EPDM

Rubber fietsklem

Rubber vormartikel gemaakt van silicone rubber

Afdichting met aansluiting

Rubber vormartikel gemaakt via transfer methode

Rubber stootbuffer

Rubber trilelement voor fitness apparatuur

Trilelement

Rubber vormartikel gemaakt van natuurrubber (NR)

Rubber hoekstuk

Copyright © 2019 Technirub