Belangrijke informatie i.v.m. het coronavirus/COVID-19.

Bestellen op technirub.nl kan altijd. Houd er wel rekening mee dat de bezorging langer kan duren dan u van ons gewend bent.

Wij hopen op uw begrip bij eventuele leveringsvertragingen.

 

Pakkingplaat

Plaatrubber is een verzamelnaam voor rubberplaat van vele soorten rubber.

Pakkingplaat en vloerrubber zijn leverbaar in natuurrubber (NR), SBR, Neopreen (CR), NBR (nitril, Buna N), Siliconenrubber, Viton en EPDM.  Rubber plaatmateriaal kan worden gestanst en geplot, om een rubberen ring, flenspakking of gewone pakking te maken ten behoeve van een afdichting of andere toepassing.

Gestanste pakkingen van plaatrubber

Wij  beschikken over plotters die zeer snel een product uit rubber plaatmateriaal kunnen maken. Stuur ons een technische tekening in PDF- (met maatvoering, dus geen schets) of ander formaat (DXF, CAD/CAM of IGS). Na invoering in de plotter wordt het product direct in de juiste vorm en afmeting gemaakt.

SBR plaatrubber

SBR is de oudste synthetische rubbersoort en wordt al dan niet met toevoegingen in meer dan 60% van alle gangbare toepassingen gebruikt. SBR-plaatrubber is al jaren een veelgebruikt synthetisch rubber, dat goed bestand is tegen slijtage maar matig tegen hitte en veroudering.

NBR plaatrubber

Nitrilrubber of acrylonitril-butadieen-rubber is een copolymeer van butadieen en acrylonitril. Dit materiaal is goed bestand tegen olie en vetten (afhankelijk van de toegevoegde hoeveelheid polymeer) en heeft goede mechanische eigenschappen. Het heeft een hoge breukweerstand, kan goed tegen buigingen en samendrukking en laat gassen niet door. Het veroudert relatief langzaam. De aanbevolen gebruikstemperatuur ligt tussen de - 30°C en + 120°C. Voorts is het goed bestand tegen anorganische chemische producten, met uitzondering van antioxidanten en chloor. Het is bovendien voldoende bestand tegen algemene koolwaterstoffen.

EPDM plaatrubber

EPDM of ethyleen-propyleen-dieen-monomeer heeft een uitstekend temperatuurbereik. Het wordt sterk aanbevolen voor buitentoepassingen, aangezien het zeer goed bestand is tegen oxidatie, uv-straling en ozon. EPDM is echter niet goed bestand tegen olie en heeft geen hechtingseigenschappen. Het is wel bestand tegen vele chemicaliën en oplosmiddelen en is goed bestand tegen een groot aantal corrosieve chemicaliën. Dit product kan ook worden gebruikt voor dakplaten en tochtstrippen. EPDM-rubber wordt ook veel toegepast in de automobielindustrie en heetwaterafdichtingen en is daarom een veelgebruikte rubbersoort.

Neopreen plaatrubber

Cr is in de praktijk zeer vaak onder handelsnamen bekend, waarvan Neoprene van DuPont de bekendste is. CR combineert diverse goede eigenschappen van andere rubbers, waardoor het een kwalitatief redelijk goed en breed inzetbaar rubber is. Het is weer- en verouderingsbestendig en tevens licht oliebestendig. Het wordt breed ingezet in toepassingen als afdichtingen, pakkingen en flenspakkingen. Uiteraard is ook dit materiaal uitstekend te verwerken en wordt het ook gesneden of gestanst geleverd.

Siliconenrubber plaatrubber

Siliconenrubber heeft een uitstekende hittebestendigheid tot zo’n 180ºC/200ºC. Het blijft flexibel bij lage temperaturen tot -70°C en is ook bestand tegen ultraviolet licht, ozon, weersinvloeden en chemicaliën maar niet tegen minerale oliën. Siliconen is moeilijk ontvlambaar en is bestand tegen rookvergiftiging. Het heeft goede elektrisch isolerende eigenschappen. Het is inmiddels wel mogelijk een speciale siliconen te verkrijgen die een hoge treksterkte en scheursterkte heeft voor bijvoorbeeld vacuümtoepassingen en zonnepanelen.

Pararubber  (Lichtbruine natuurrubber plaat)

NR of natuur rubber (polyisopreen) wordt gemaakt van latexvloeistof dat wordt geëxtraheerd uit rubberbomen. Oorspronkelijk werd het gekweekt in het Amazonegebied, maar nu wordt het ook op grote schaal gekweekt in Zuidoost-Azië, Afrika en India. De lichtbruine of beige natuurrubber (NR) is de originele door de natuur geproduceerde rubber met nog steeds unieke eigenschappen als slijtvastheid, weerstand tegen scheuren en grote elasticiteit die in de loop van de tijd weliswaar door de opkomst van de synthetische rubbers soms zijn ingehaald maar het blijft voor bepaalde toepassingen toch de enige mogelijkheid. Dit type rubber heeft uitstekende mechanische eigenschappen, lage drukvervorming en een hoog herstellingsvermogen. Het bezit uitstekende veerkracht en dynamische eigenschappen. De gebruikstemperatuur is - 50°C tot + 90°C. Pararubber is goed bestand tegen zuren, alkaliën en zouten. Het is af te raden om het product te gebruiken in gebieden waar het in aanraking kan komen met oliën en koolwaterstoffen.

Om plaatrubber te bestellen verwijzen wij u graag naar onze webshop.

Een monster, (handgemaakte) tekening of schets is voldoende om een offerte voor een gestanste pakking of een op maat gemaakte rol plaatrubber te kunnen maken. Een schets of tekening kunt u sturen via contactformulier of via een een e-mail.

Pakkingplaat

Pakkingplaat

Silicone plaatrubber

Plaatrubber van siliconen

Celrubber plaatmateriaal

Celrubberplaat

Copyright © 2019 Technirub