Belangrijke informatie i.v.m. het coronavirus/COVID-19.

Bestellen op technirub.nl kan altijd. Houd er wel rekening mee dat de bezorging langer kan duren dan u van ons gewend bent.

Wij hopen op uw begrip bij eventuele leveringsvertragingen.

 

Extruderen van rubber profielen

Hoe worden rubber profielen gemaakt?

Extruderen van rubberen profielen is het maken van een profiel door met een draaiende schroef (1) onder hoge druk en warmte granulaat of strippen (2) door een spuitplaat (matrijs, 3) te persen. Door verwarming en samendrukking van het materiaal smelt het granulaat of worden de strips zacht. Als het zachte materiaal de matrijs verlaat heeft het de vorm van de doorsnede van de matrijs aangenomen. Het profiel (4) wordt vervolgens door een trekinrichting verder vervoerd en gekoeld met lucht of water, of verder verhit naar gelang het uitgangsmateriaal (compound).

Profiel uit matrijs

Onze werkwijze om uw profiel te kunnen maken

U stuurt ons de gegevens waaraan het profiel moet voldoen, waarna wij een offerte uitbrengen. Die gegevens bestaan dan uit bijvoorbeeld de afname, de omstandigheden waarin het profiel gebruikt moet worden, of er bepaalde bestanddelen zijn waar het profiel tegen bestand moet zijn etc etc.

 

 

Wat hebben wij van u nodig?

Een tekening of model van het gewenste profiel. Dat kan een schets zijn, een oud model of zelfs alleen een gerelateerde vorm, bijvoorbeeld een aluminiumprofiel waar het nieuwe profiel in moet passen en zoveel mogelijk gegevens betreffende de toepassing.

De keuze van het rubbercompound

De meeste profielen extruderen wij van thermoplastische rubber (TPE en TPV). Wij verwerken echter ook EPDM (EPT) en siliconenrubber (VMQ). De keuze van het materiaal is afhankelijk van uw behoeften: moet de rubber heel zacht zijn of juist hard, waar moet het tegen bestand zijn (hoge temperaturen, chemicaliën, uv-licht enz.). Wij adviseren u graag over de juiste compound.

De verschillen tussen thermoplastische rubber, EPDM en siliconenrubber

Thermoplastische rubbers zijn allemaal te produceren tegen lage kosten voor de spuitplaat. Vanaf 10 meter lengte maken wij TPE volrubberprofielen. TPE en TPV zijn zeer sterke materialen. De hardheid van dit type rubber kan uiteenlopen van 10 tot 90 Shore A. Ook (felle) kleuren behoren tot de mogelijkheden. EPDM wordt over het algemeen meer gebruikt bij grotere lengten omdat de kosten voor de spuitplaten en het opstarten aanmerkelijk hoger liggen dan bij thermoplastische en siliconenrubbers. EPDM wordt vrijwel alleen in zwart geleverd in een hardheid van 65 shore A. Siliconenrubber profielen worden toegepast indien een hoge temperatuurbestendigheid vereist is. Dit type rubber is verkrijgbaar in kleinere hoeveelheden en in vele, ook felle kleuren.

Onze prijzen

Technirub heeft een unieke productiemethode om tegen zeer scherpe prijzen profielen te kunnen maken, ook in kleine hoeveelheden. De minimale afname van profielen is 10 meter.

Af te nemen hoeveelheid

Lange lengtes zijn mogelijk, maar Technirub heeft ook volautomatische snijmachines achter de extrudeermachines om profielen nog tijdens het productieproces op de millimeter nauwkeurig op kleine of grotere lengtes te snijden.

Ontwikkeling van een oud naar een nieuw rubber profiel:

Voorbeeld van klant

Voorbeeld van klant

Op tekening gezet

Op tekening gezet

Nieuw profiel

Nieuw profiel

Oud en nieuw samen

Oud en nieuw samen

Copyright © 2019 Technirub