Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Algemeen overzicht van de temperatuurbestendigheid van de verschillende rubbersoorten in onze plaatmaterialen:

 

  • EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer): EPDM heeft een uitstekend temperatuurbereik en kan typisch temperaturen tussen -50°C en +150°C weerstaan.
  • HNBR (Hydrogenated Nitrile Butadiene Rubber) plaatmateriaal toont een indrukwekkend temperatuurbereik, meestal variërend van ongeveer -40°C tot +150°C, al naar gelang de specifieke samenstelling en toepassing.
  • NBR (Nitrilrubber): NBR heeft over het algemeen een temperatuurbereik van ongeveer -30°C tot +120°C.
  • Neopreen (Chloropreenrubber/CR): Neopreen heeft meestal een temperatuurbereik van ongeveer -40°C tot +120°C.
  • Pararubber (Natuurrubber/NR): Natuurrubber, zoals pararubber, heeft doorgaans een temperatuurbereik van ongeveer -50°C tot +90°C.
  • Polyurethaan vertoont over het algemeen een breed temperatuurbereik, variërend van ongeveer -65°C tot +80°C, afhankelijk van de specifieke formulering en toepassing.
  • SBR (Styreen Butadieen Rubber): Meestal heeft SBR een temperatuurbereik van ongeveer -30°C tot +80°C.
  • Siliconenrubber: Siliconenrubber kan een breed temperatuurbereik hebben, variërend van ongeveer -70°C tot +230°C, afhankelijk van het type en de samenstelling.
  • TPE (Thermoplastisch Elastomeer) plaatmateriaal heeft over het algemeen een temperatuurbereik dat varieert van ongeveer -40°C tot +100°C, afhankelijk van de specifieke samenstelling en toepassing.
  • Viton (Fluorelastomeer/FKM): Viton heeft een breed temperatuurbereik en kan variëren van ongeveer -40°C tot +250°C, afhankelijk van de specifieke samenstelling.

 

Dit is een algemeen overzicht omdat de temperaturen kunnen variëren op basis van verschillende factoren zoals de samenstelling van het rubber, de dikte van het materiaal en de omgevingsomstandigheden. Dit overzicht biedt richtlijnen voor temperatuurbestendigheid. Voor exacte en specifieke toepassingen is het raadzaam de technische gegevensbladen of specificaties te raadplegen. Mocht u meer gedetailleerde informatie nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op voor deskundig advies.

 

Voor maatwerk volstaat een monster, (handgemaakte) tekening of schets om een offerte voor een gestanste pakking of een op maat gemaakte rol plaatrubber te maken.

 

 

Geïnteresseerd?

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen