Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

O-ringen, wat zijn het en waarvoor dienen ze?

O-ringen en snoeren uit voorraad Rubberen o-ringen zijn afdichtingen met een cirkelvormige doorsnede die dankzij hun flexibiliteit en praktische structuur geschikt zijn voor vele toepassingen.

O-ringafdichtingen hebben uiteenlopende afmetingen. Deze rubberringen zijn door hun vorm en uiteenlopende afmetingen perfect geschikt voor het afdichten van al dan niet bewegende onderdelen die met elkaar in contact staan.

 

O-ringen hebben een korte levertijd

Wij leveren duizenden maten O-ringen en snoeren uit voorraad en in diverse rubbersoorten, voor o.a. hydraulische en pneumatische toepassingen.

Aangezien afdichtingen meestal defect raken op de meest ongelegen momenten is een snelle levering van O-ringen van essentieel belang. Daarom worden de meeste O-ringen binnen 1-2 werkdagen geleverd!

 

Bestel ringen direct online 

 

O-ringen zijn leverbaar in verschillende materialen

NBR

Ringen in NBR zijn zeer goed bestand tegen temperaturen tussen -30 °C en + 120 °C.

Daarnaast zijn ze onder meer bestand tegen oliën en vetten, siliconenoliën en -vetten, hydraulische oliën, plantaardige en dierlijke oliën. Ze zijn ook zeer goed bestand tegen hydraulische vloeistoffen (HFA, HFC), propaan, butaan (alifatische koolwaterstoffen) en tegen verdunde zuren en basen. Ze staan algemeen bekend als O-ringen of rubberen O-ringen.

 

EPDM

Ringen in EPDM zijn zeer goed bestand tegen temperaturen tussen -45 °C en + 130 °C.

EPDM-O-ringen zijn bovendien bestand tegen alcoholen, esters, ketonen, mieren- en azijnzuur (organische zuren met korte keten), zoutzuur (anorganische zuren), heet water en stoom. Ze zijn eveneens zeer goed bestand tegen ozon, uv-licht, alkaliën, remvloeistoffen op glycolbasis en veroudering onder invloed van weersomstandigheden.

 

FKM / FPM / Viton®

Ringen in FKM / FPM / Viton® zijn goed bestand tegen temperaturen tussen -20 °C en + 200 °C.

Ze zijn bovendien bestand tegen aromatische koolwaterstoffen in benzeen, hydraulische, siliconen- en minerale oliën, plantaardige en dierlijke oliën, ozon en siliconen- en minerale smeermiddelen. Ze zijn eveneens zeer goed bestand tegen uv-licht, propaan, butaan (alifatische koolwaterstoffen), zuurstof, brandstoffen (ook die met methanol) en synthetische hydraulische vloeistoffen.

 

Siliconen / VMQ / MVQ

Ringen in siliconenmateriaal zijn goed bestand tegen temperaturen tussen -55 °C en + 200 °C. Speciale varianten zijn zelfs bestand tegen een temperatuur tot 327 °C.

De O-ringen van siliconen zijn FDA-gecertificeerd en hydrofoob, d.w.z. ze nemen geen water op. Dankzij het gebruik van VMQ-materiaal zijn ze geschikt als elektrische isolatoren en afdichtingen die bestand zijn tegen ozon. Ze zijn bovendien goed bestand tegen water en wateroplossingen, zoutoplossingen en hoge temperaturen.

 

Naast deze materialen levert Technirub op aanvraag ook speciale O-ringen in o.a. HNBR, PTFE en FEPM.

 

Neem bij vragen contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag verder.

Neem contact op met een expert in O-ringen

 

 

Ook quadringen, keerringen, afstrijkers, stapelmanchetten en vele andere soorten afdichtingen maken deel uit van ons assortiment. Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk het volledige standaardassortiment in onze webshop!