Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Wat zijn rubberen pakkingen en afdichtingen?

rubberen pakkingen

Rubberen afdichtingen, zoals de naam al aangeeft, zijn gemaakt van diverse soorten rubber of technisch rubber. Rubber en technisch rubber (TPE: thermoplastisch elastomeer) is een materiaal waarmee je uiteenlopende prod ucten in uiteenlopende vormen kunt maken.

 

Rubberen pakkingen zijn dus uiteenlopende rubberproducten die als afdichting worden gebruikt.

 

Deze producten worden niet alleen in de vorm van platte pakkingen gemaakt, maar ook in de vorm van vierkante, rechthoekige, ronde en zeer complexe vormen op basis van  ontwerpen van de klant. Pakkingen worden doorgaans gebruikt voor het afdichten van stalen elementen, zoals garagedeuren of silo's, maar ook deuren, luiken en deksels kunnen met behulp van pakkingen worden afgedicht.

rubberen afdichtingen extrusie

Rubberen afdichtingen kunnen worden gemaakt met behulp van een mal, door injectie, door ze te persen, door ze te extruderen of te snijden uit pakkingmateriaal.

Naast volrubber lenen ook cel- en sponsrubber zich uitstekend voor het maken van afdichtingen. Rubberen stroken of celrubberbanden worden zelfklevend en niet-zelfklevend in diverse maten geleverd.

 

 

In onze webshop vindt u ons volledige standaardassortiment. Indien u de door u gewenste rubberpakking niet in onze shop vindt, kan deze naar uw tekening of model worden gemaakt.

Welke pakkingen heb ik nodig?

Wij begrijpen dat kiezen van de juiste afdichting best lastig kan zijn. Onze specialisten staan daarom voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag bij het vinden van de juiste rubberen pakking.

 

 
 

Heeft u vragen over rubberen producten?

 
Wij hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis om ze te beantwoorden.