Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Onderhouden van raamrubbers en peesprofielen

 

Hieronder volgen een paar tips voor het reinigen en onderhouden van raamrubbers en peesprofielen:

  1. Maak de raamrubbers regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en water. Gebruik een zachte doek of spons om vuil en stof te verwijderen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, aangezien deze de rubberen afdichtingen kunnen aantasten.
  2. Controleer de raamrubbers regelmatig op scheuren of beschadigingen. Als u scheuren of losse stukken ziet, is het raadzaam om deze te laten vervangen, omdat dit kan leiden tot lekkages en tocht.
  3. Breng siliconenspray aan op de raamrubbers om ze soepel en flexibel te houden. Spuit een kleine hoeveelheid siliconenspray op een doek en wrijf die gelijkmatig over de rubbers.
  4. Peesprofielen kunt u reinigen met een zeepsopoplossing. Maak een mengsel van water en een mild reinigingsmiddel en breng dit aan op een zachte borstel. Borstel voorzichtig over de pees om vuil en resten te verwijderen.
  5. Spoel de peesprofielen grondig af met schoon water om alle zeepresten te verwijderen. Droog ze daarna voorzichtig met een schone doek af.
  6. Controleer ook regelmatig op beschadigingen of versleten peesprofielen. Gebruik indien nodig vervangende peesprofielen om ervoor te zorgen dat uw ramen goed afgedicht blijven.

 

Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van raamrubbers en peesprofielen is essentieel om ervoor te zorgen dat uw ramen goed afsluiten en beschermd zijn tegen lekkages en tocht.

 

 

 

   

Aarzel niet bij vragen en neem contact op met een van onze specialisten!

Zij beantwoorden al uw vragen en helpen u bij het kiezen van het juiste product.

   Bel ons            E-mail ons

 

 

In onze webshop vindt u de meest gangbare rubberen beglazingsprofielen en rubberen kozijnprofielen voor ramen en deuren.