Bezig met laden...

Siliconenrubberprofielen zijn er in vele soorten en maten. Van ronde, vierkante en rechthoekige vormen tot complexe uitvoeringen. Net als bij onze TPE-rubberprofielen kunnen ook siliconenrubberprofielen in kleine hoeveelheden worden gemaakt.

Ons assortiment bestaat uit honderden siliconenprofielen, zoals vierkante, rechthoekige en ronde rubberprofielen, maar ook vele speciale profielen, zoals u-profielen, raamprofielen, kraalprofielen en vele andere soorten. Deze siliconenprofielen zijn verkrijgbaar via onze webshop.

 

Eigenschappen van siliconenrubber

Siliconenrubber blijft zowel bij hoge als lage temperaturen flexibel. Daarnaast is het goed bestand tegen weersinvloeden en heeft het een lange levensduur.
Een voordeel van siliconenrubber is bijvoorbeeld dat bij slangen de vloeistof zichtbaar is, omdat dit materiaal translucent kan worden geproduceerd. Translucente profielen zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld het verbinden van glasplaten zonder zichtbare afscheiding. Siliconerubber kan niet alleen in translucente uitvoering maar ook in diverse kleuren worden geproduceerd.
Siliconenrubberprofielen worden breed toegepast. In zeer warme omgevingen (bijvoorbeeld als afdichting voor ovens) en in de medische en farmaceutische industrie vanwege de goede mechanische eigenschappen van siliconenrubber.

 

Spuitplaten (matrijzen) voor siliconenrubberprofielen

Spuitplaten voor siliconenprofielen zijn relatief goedkoop en qua prijs vergelijkbaar met spuitplaten voor TPE- rubberprofielen.

 

Rubberprofielen voor de levensmiddelenindustrie

Een ander voordeel van siliconenrubber is dat het geschikt is voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Siliconenprofielen kunnen worden gemaakt van een FDA-goedgekeurde compound met een hoge trek- en scheursterkte in bijvoorbeeld kobaltblauw voor de voedingsindustrie, om bij beschadigingen de verontreinigingen op te kunnen sporen.

 

Aanvragen van een offerte voor een siliconen volrubber- of sponsrubberprofiel

Een tekening of model van het gewenste profiel volstaat om een offerte te kunnen uitbrengen. Dat kan een schets met duidelijke afmetingen zijn, een oud model of zelfs alleen een gerelateerde vorm waar het nieuwe siliconenprofiel in moet passen.

 

Siliconenrubberprofiel   rubber voor medische industrie   gekleurde rubber
Siliconenprofiel   Siliconenprofiel   Siliconenprofiel