Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Trillingsdempende Rails: De ultieme gids voor Rubberrails

Trillingsdempende rails, ook bekend als sandwich bar mounts of buffer rails, bieden essentiële trillingsisolatie voor zware installaties. Ontdek hun toepassingen, maatwerkopties en technische specificaties.

Wat zijn Trillingsdempende Rails?

Trillingsdempende rails zijn lange dempers in railvorm, standaard 2 meter lang, met metalen platen aan één of beide zijden. Deze essentiële componenten zijn cruciaal voor het isoleren van trillingen in diverse industrieën.

Toepassingen van Rubberrails

Of het nu gaat om machinebouw, industriële toepassingen of geluidsreductie, rubberrails bieden oplossingen voor diverse uitdagingen. Ze zijn perfect voor situaties waar ruimte schaars is en hoge belastingen een rol spelen.

Maatwerkopties en Specificaties

Onze rubberrails worden vervaardigd met hoogwaardig natuurrubber, verkrijgbaar in verschillende hardheden (Shore A) en met diverse metalen platenopties, waaronder RVS. Voor specifieke behoeften bieden we op maat gemaakte oplossingen aan.

 

 bar mounts

 

Bestel direct raildemper

 

Als leverancier van rubberrails met zowel enkele als dubbele metalen zijde(s), ontvangen wij regelmatig vragen van klanten over de verschillen en voordelen van deze productvarianten.

Hier zijn enkele veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden:

 1. Wat zijn de voordelen van rubberrails met enkele/dubbele metalen zijde(s)?
  • Rubberrails met een enkele metalen zijde bieden een uitstekende balans tussen flexibiliteit en duurzaamheid, ideaal voor standaardtoepassingen. Aan de andere kant bieden rubberrails met dubbele metalen zijde(s) versterkte bescherming en stabiliteit, wat ze geschikt maakt voor meer veeleisende omgevingen.
 2. Welke variant past het beste bij mijn toepassing?
  • De keuze hangt af van verschillende factoren, zoals de mate van blootstelling aan slijtage, gebruiksfrequentie en omgevingscondities. Voor intensievere toepassingen raden we rubberrails met dubbele metalen zijde(s) aan vanwege hun extra bescherming en sterkte.
 3. Zijn er verschillen in installatie tussen de enkele en dubbele metalen zijde(s)?
  • Over het algemeen zijn de installatieprocedures vergelijkbaar. Het belangrijkste verschil kan liggen in het aanpassen van de rubberrail aan specifieke vormen of afmetingen, waarbij rubberrails met dubbele metalen zijde(s) mogelijk iets minder flexibel zijn bij aanpassingen.
 4. Wat zijn de onderhoudsvereisten voor deze rubberrails?
  • Beide varianten vereisen minimaal onderhoud. Regelmatige reiniging en inspectie zijn aan te raden om de levensduur te verlengen. Voor rubberrails met dubbele metalen zijde(s) is het belangrijk om de metalen zijden te controleren op eventuele tekenen van corrosie, vooral in corrosieve omgevingen.
 5. Zijn er verschillen in prijs tussen de varianten?
  • Ja, rubberrails met dubbele metalen zijde(s) kunnen over het algemeen duurder zijn vanwege de extra bescherming en materiaalkosten. De keuze hangt af van het budget en de specifieke vereisten van de toepassing.
 6. Zijn rubberrails met dubbele metalen zijde(s) sterker dan die met enkele metalen zijde?
  • Ja, rubberrails met dubbele metalen zijde(s) bieden extra sterkte en bescherming door de toevoeging van een tweede metalen zijde. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in zware omstandigheden waar extra bescherming nodig is.
 7. Zijn er beperkingen of speciale overwegingen bij het gebruik van rubberrails met enkele/dubbele metalen zijde(s)?
  • Bij het selecteren van de rubberrails moet rekening worden gehouden met factoren zoals temperatuurvariaties, chemische blootstelling en mechanische belastingen. Rubberrails met dubbele metalen zijde(s) kunnen minder buigzaam zijn bij aanpassingen, dus dit moet worden overwogen bij het ontwerp en de installatie.

 

 

Heeft u nog meer vragen over onze rubberrails of wilt u advies voor uw specifieke toepassing? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

 

Neem contact op voor een offerte op maat

 

Bekijk overige trillingsisolatoren in de webshop