Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Rubberprofielen in kleur en translucent

Onze gekleurde en translucente rubberprofielen worden geproduceerd op basis van een thermoplastisch rubber. Het gaat hier niet om siliconenrubberprofielen, die vaak in kleur worden geproduceerd, maar om TPE-rubber. TPE-rubber is een thermoplastisch elastomeer, ook wel thermoplastisch rubber genoemd.

 

Naast het feit dat TPE-rubber 100% recyclebaar is, heeft dit soort materiaal nog veel meer voordelen.

 

Wij kunnen TPE-profielen produceren die voldoen aan FDA-normen en UV-stabiel zijn. Het voordeel van gekleurde TPE-profielen is dat deze profielen door ons unieke productieproces in kleine hoeveelheden tegen geringe spuitplaatkosten kunnen worden geproduceerd.

 

 

 

Geïnteresseerd?

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen   

 

 

 

Toepassingen van translucent thermoplastisch rubber

Thermoplastisch rubber is ook leverbaar in hele felle of e translucente kleuren en is te gebruiken bij temperaturen tussen -30 tot +75 à 80°C. Vooral op plaatsen waar zwarte profielen erg opvallen kan dit translucente materiaal van pas komen, bijvoorbeeld bij het verbinden van glazen wanden of gekleurde platen. Ook bij vitrines waar zwarte randen hinderlijk afsteken kunnen profielen van dit materiaal van nut zijn. Vanwege hun compound worden deze gekleurde TPE-profielen ook vaak binnen gebruikt, o.a. in douches en keukens.

Van dit materiaal kunnen transparante FDA-goedgekeurde rubberslangen worden gemaakt, waarin vloeistoffen zichtbaar zijn.

 

>>> Meer lezen over extrusie. <<<

 

Rubberprofielen volgens uw eigen specificaties

Op uw verzoek produceren wij rubberen afdichtingen of beschermingsprofielen in de door u gewenste kleur. Wij kunnen kleurstoffen analyseren aan de hand van uw kleurmonster of kleurcode. Hierdoor kunnen wij rubberprofielen produceren die vrijwel onzichtbaar zijn in uw toepassing.

Indien de kleur van rubberstrippen perfect moet passen bij uw toepassing dan kunnen wij dit voor u realiseren. Natuurlijk is het tegenovergestelde ook mogelijk, als de rubberen rand juist moet opvallen. Het op elkaar afstemmen van kleuren wordt vaak gebruikt voor stootranden. Daarbij is elke kleurencombinatie mogelijk.

 


Gekleurde profielen Gekleurd profiel met luchtkamers

 

Wilt u meer weten? Neem dan direct contact met ons op.