Bezig met laden...

Rubberprofielen in kleur en translucent

Gekleurde en translucente rubberprofielen worden geproduceerd op basis van een thermoplastisch rubber. Het gaat hier niet om siliconenrubber profielen, die ook gekleurd en in translucent materiaal kunnen worden geproduceerd. Het TPE-rubber is FDA-goedgekeurd en uv-gestabiliseerd. Deze profielen zijn eveneens in kleine hoeveelheden tegen geringe spuitplaatkosten te produceren door ons unieke productieproces.

Toepassingen van translucent thermoplastisch rubber

Thermoplastisch rubber is ook leverbaar in felle of licht translucente kleuren en is te gebruiken binnen een temperatuurbereik van -30 tot +75 à 80°C. Vooral op plaatsen waar zwarte profielen erg opvallen, kan dit translucente materiaal van pas komen, bijvoorbeeld bij het verbinden van glazen wanden of gekleurde platen. Ook bij vitrines waar zwarte randen hinderlijk afsteken kunnen profielen van dit materiaal van nut zijn. Deze profielen worden daarnaast vaak toegepast in douches en in de keukenbouw.
Van dit materiaal kunnen rubber slangen worden gemaakt waarin de vloeistof zichtbaar is.

Op uw kleur gemaakte profielen

Het is mogelijk om rubber afdichting of rubber beschermprofiel te maken in de door u gewenste kleur. Wij kunnen kleurstoffen laten analyseren aan de hand van uw kleurmonster of kleurcode. Hierdoor kunnen wij rubberprofielen produceren die vrijwel geheel onzichtbaar zijn in uw toepassing. Deze profielen zijn perfect geschikt voor het verbinden van kunststofplaten en zijn geheel transluzent bij glas. Natuurlijk is het tegenovergestelde ook mogelijk als de rubberrand juist moet opvallen. Deze methode van kleurafstemming wordt vaak gebruikt voor stootranden.

Aanvragen van gekleurde profielen

Een monster, tekening of schets met aanvullende gegevens over de exacte toepassing van het profiel volstaat doorgaans voor het uitbrengen van een offerte.

translucente rubberafdichting    Gekleurde profielen    gekleurd profiel met luchtkamers
Translucente
rubberafdichting
   Gekleurde profielen    Gekleurd profiel
met luchtkamers