Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

TPE-platen zijn onmisbaar voor elke branche

Zoekt u rubber plaatmateriaal van hoge kwaliteit? Dan raden we u TPE van harte aan! Wij leveren deze rubbersoort al jaren. En met trots. Anders dan ‘gewoon’ rubber, is TPE namelijk zó samengesteld dat het langer meegaat en volledig recyclebaar is. En dat zijn nog maar een paar van de vele voordelen.

 

Multi-inzetbaar

Tpe plaatmateriaal

TPE-plaatmateriaal is makkelijk te verwerken tot de producten die u nodig heeft. U kunt er dus alle kanten mee op, in elke branche. Denk bijvoorbeeld aan de beschermlaag voor een installatie in een fabriekshal, of aan een onderdeel voor een auto.

 

Waar kunt u TPE-plaatmateriaal nog meer voor gebruiken? Een kleine greep:

  Schokdempers

  Pakkingen voor leidingen

  Allerhande afdichtingen en stootremmers

  Vloerrubber en antislipmatten

  Bescherming voor de ondergrond

 

Aanpassen op uw behoefte

Uiteraard weten we dat sommige branches zeer specifieke eisen stellen aan rubber. Denk bijvoorbeeld aan de farmaceutische industrie, de voedselverwerkingsindustrie of bij waterzuivering. Geen probleem, we kunnen TPE zo produceren dat het voor alle keurmerken in aanmerking komt. Overigens zijn de platen beschikbaar in alle kleuren van de regenboog. En wilt u een handige plakstrip, zodat u niet zelf aan de gang hoeft met lijm? Dan regelen we dat.

Sterkten en zwakten

Het fijne aan TPE-platen is dat ze behoorlijk wat kunnen hebben. Door de chemische samenstelling kunnen ze goed tegen onder meer uv-straling en allerlei weersomstandigheden. Toch zijn TPE-platen niet overál tegen bestand. Let erop dat TPE niet goed reageert op:

  Plantaardige vetten, zowel verzadigd als onverzadigd

  Dierlijke vetten

  Smeerolie

  Brandstof

  Bepaalde oplossingsmiddelen

  Temperaturen hoger dan 110 graden Celsius

 

De juiste maat

Onze TPE-plaatmaterialen zijn verkrijgbaar in de diktes 1, 2, 3 en 4 millimeter, en er komen dikkere varianten aan. Kiest u voor een ‘volle’ rol van 2 of 3 millimeter dikte, dan is hij 40 meter lang. Rollen van 3 of 4 millimeter dikte hebben een standaardlengte van 20 meter. Alle platen zijn 1,3 meter breed.

 

Bestel direct!

Bent u op zoek naar plaatmateriaal met een andere breedte? Laat het ons dan weten!

 

Meer informatie?
Heeft u interesse in onze TPE-producten? Bekijk dan de webshop en neem voor vragen contact op via ons contactformulier.