Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Kantprofiel

Kantprofielen hebben de eigenschappen van randbeschermingsprofielen en afdichtingsprofielen. Het afdichtende deel van de profielen wordt gemaakt van zacht rubber of sponsrubber, terwijl het klemoppervlak is gemaakt van rubber of PVC. In het klemoppervlak is een stalen kern verwerkt zodat het profiel geklemd kan worden. Tijdens de extrusie in het vulkanisatieproces worden twee soorten kunststoffen aan elkaar gehecht.

Deze combinatie zorgt ervoor dat scherpe randen van het plaatwerk afgeschermd worden en daarbij extra afdichting mogelijk wordt gemaakt.

 

Diversiteit aan kantprofielen

zelfklemmende profielenKantafwerkprofielen kunnen worden gemaakt van alleen PVC, PVC met een sponsrubberpofiel, met een volrubberprofiel of zelfs met borstels. Ook zijn er kantprofielen of zelfklemmende profielen van EPDM of siliconenrubber leverbaar.

De meeste (klem)inlages in de zelfklemmende profielen worden gemaakt van staal, maar kantafwerkprofielen met een inlage van roestvast staal of nylon zijn op aanvraag eveneens leverbaar.

Randbeschermingsprofielen variëren in vorm, grootte, kleur en oppervlak. De uitvoering van het profiel is afhankelijk van het beoogde gebruik.

Bovenafdichting kantprofielZijafdichting kantprofielrubber afwerking van scherpe randen

 

 

Montage van de zelfklemmende profielen

Het profiel kan eenvoudig met de hand in de plaat (op de metalen rand) worden gedrukt. Voor de montage heeft u dus geen gereedschap, lijm of andere verbindingsstukken nodig.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk de meest gangbare kantprofielen in onze webshop of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

 

 

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen