Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

TPE thermoplastische elastomeren zijn samengesteld uit polymeren of mengsels daarvan die over rubberachtige eigenschappen beschikken.

Raamafdichtingen zijn ontworpen om ramen of deuren goed af te dichten. De afdichtingen moeten bestand zijn tegen invloeden van buitenaf, duurzaam zijn en nauwelijks zichtbaar.

 

TPE-raamafdichtingen en -beglazingsprofielen - 10 voordelen

   1. De lasbare eigenschappen van TPE-beglazingsprofielen zorgen ervoor dat er, in tegenstelling tot bij conventionele rubberen beglazingsprofielen (EPDM-rubber, PVC en siliconenrubber), geen kieren in hoeken ontstaan, hetgeen een betere afdichting garandeert.

   2. TPE-raamafdichtingen zijn vanwege hun gebruikte componenten beter bestand tegen weersomstandigheden en verouderingsprocessen.

   3. Het stabiel montagegedeelte van het TPE-beglazingsprofiel voorkomt vervorming en beperkt rek en krimp. De lassen in de hoeken reageren net als het profiel zelf niet op lagere temperaturen, hetgeen kieren door vervorming voorkomt.

   4. Profielen van TPE voor ramen zijn van een soepele en zachte kwaliteit, waardoor ze zich gemakkelijk laten vormen en verwerken.

   5. De speciale vorm van het TPE- beglazingsprofiel zorgt voor een perfecte hechting aan het hele oppervlak, waardoor dezelfde afdichting bij uiteenlopende druk wordt gegarandeerd.

   6. TPE-pakkingen laten zich eenvoudig monteren. De kans dat een ruit per ongeluk uit het raamkozijn valt bij het wassen, openen of bij vorst is hiermee uitgesloten.

   7. Het oppervlak van TPE-afdichtingen trekt minder stofdeeltjes aan. Daarnaast worden TPE-profielen niet ingemengd met roet, waardoor dit soort rubberprofielen niet afgeeft, ook niet op de lange termijn.

   8. De kosten voor het vervaardigen van een spuitplaat (matrijs) t.b.v. een nieuw TPE-profiel zijn lager dan de kosten van een spuitplaat bij extrusie van bijvoorbeeld een EPDM-rubberprofiel. De prijs van het TPE-profiel is afhankelijk van het gewicht en de lengte van het TPE- beglazingsprofiel.

   9. Het gewenste TPE- beglazingsprofiel kan in elke kleur of in een translucente uitvoering worden gemaakt. Deze factoren zijn medebepalend voor de uiteindelijke prijs.

   10. Raamafdichtingen zijn gemaakt van een homogene rubbersamenstelling, hetgeen als duurzame grondstof wordt gezien. Dit product kan aan het einde van zijn levensduur als grondstof voor nieuwe primaire eindproducten worden gebruikt, hetgeen dit product 100% recyclebaar maakt.

 

 

Rubber beglazingsprofielen voor deuren en ramenProfielen van TPE kunnen in de vorm van zowel massieve als holle profielen in verschillende hardheden worden geëxtrudeerd. Dit levert een product op van hoge kwaliteit met vele voordelen.

Meer weten? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling!

  Contact  

 

Of bekijk direct in de webshop de meest gangbare beglazingsprofielen en profiteer van onze zeer korte levertijden.

Rubberprofielen bestellen voor ramen en deuren.