Bezig met laden...

Rubber beglazingsprofielen gemaakt van TPE

Beglazingsprofielen of rubber raamprofielen voor deuren en ramen van EPDM zijn vaak te hard en te stug. Daarom zijn onze rubber profielen voor ramen van TPE gemaakt. Dat is een soepele en zachte kwaliteit die zich gemakkelijk laat vormen en verwerken. TPE is niet ingemengd met roet, dus dit soort rubber profielen geeft op termijn niet af.
Op onze website staan de meest gangbare beglazingsprofielen. Beglazingsprofielen met afwijkende afmetingen, hardheden of kleuren worden op maat gemaakt.

 

Rubber beglazingsprofielen gemaakt van EPDM en siliconenrubber

Beglazingsprofielen kunnen van EPDM of siliconenrubber worden gemaakt. EPDM wordt over het algemeen meer gebruikt voor grotere lengtes, omdat de kosten voor de spuitplaten en het opstarten aanzienlijk hoger zijn dan voor thermoplastische en siliconenrubbers. EPDM rubberprofielen worden vrijwel alleen in zwart geleverd met een hardheid van 65 Shore A.

Siliconenrubber wordt alleen voor profielen toegepast als een hoge temperatuurbestendigheid gewenst is.

 

Welke afname is rendabel voor de productie van rubberprofielen?

Er is geen economische noodzaak om grote hoeveelheden beglazingsrubber te produceren. Wij hebben een unieke productiemethode ontwikkeld en kunnen zodoende tegen een zeer redelijke prijs profielen vanaf 10 meter lengte maken. De spuitplaat (matrijs) kan tegen lage kosten worden gemaakt. De prijs van het rubberprofiel is afhankelijk van het gewicht en de lengte. Het gewenste materiaal kan ook in felle kleuren of translucente uitvoering worden gemaakt. Deze factoren bepalen ook uiteindelijk de prijs.

 

Rubberprofielen bestellen voor ramen en deuren

Profielen voor deuren en ramen kunnen wij op korte termijn tegen lage kosten produceren, ook bij kleine afnames. Een tekening of model van het gewenste profiel is voldoende om een offerte te kunnen uitbrengen. Dat kan een schets met duidelijke afmetingen zijn, een oud model of zelfs alleen een gerelateerde vorm, bijvoorbeeld een aluminiumprofiel waar het nieuwe profiel in moet passen.

beglazingsprofiel   beglazingsrubber u-profiel   raamrubber
Beglazingsprofiel   Rubber U profiel   Raamrubber wit


In onze webshop vindt u de meest gangbare profielen. Overige afmetingen of uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar.