Belangrijke informatie i.v.m. het coronavirus/COVID-19.

Bestellen op technirub.nl kan altijd. Houd er wel rekening mee dat de bezorging langer kan duren dan u van ons gewend bent.

Wij hopen op uw begrip bij eventuele leveringsvertragingen.

 

De productie van rubber vormartikelen

Wat is rubber vormwerk?

Rubber vormwerk is het produceren van rubberproducten in een pers met een matrijs. Product voorbeelden van rubber vormwerk zijn onder andere trillingsdempers, doorvoertules, motorsteunen, koppelingen, pedaalrubbers, rubber artikelen die gebruikt worden in veel verschillende branches als de medische industrie, bouw, automotive, scheepvaart, eigenlijk wordt in iedere productgroep wel een rubber artikel gebruikt.

Welke seriegrootte is rendabel?

Dat is geheel afhankelijk van uw wensen. Hoeveel artikelen heeft u nodig? Daarop passen wij ons aan. Uiteraard bepaalt u hoeveel rubber artikelen u nodig heeft, niet wij. Voor elke seriegrootte (ook bij één exemplaar) kunt u bij ons terecht. Ook als er eerst een testproduct gemaakt moet worden.

Hoe wordt een vormartikel gemaakt?

Er zijn drie methodes: compressie, transfer en injectie. De keuze van de productiemethode hangt af van de complexiteit van het artikel, de seriegrootte en soms ook de rubbersoort. Wij passen alle methodes in onze eigen rubber fabriek toe. Wij adviseren u graag over de beste aanpak.

Waarmee begint het maken van een artikel als rubber vormwerk?

Met een tekening of model. Heel simpel. Dat kan een digitale tekening zijn of een PDF, maar ook een monster, al dan niet nog geheel intact, waar wij een tekening van maken. Als wij dan van u gegevens krijgen als aantal, toepassing, in welke omgeving het gebruikt wordt en wat de belastingen zijn. Dan kunnen wij voor u een oferte maken.

Een metalen deel mee vulkaniseren?

Veel rubber vormdelen worden voorzien van een metalen deel. Dit metalen deel kan desgewenst aan of in het product worden gevulkaniseerd. Wij verwerken door u aangeleverde metalen delen, maar wij kunnen deze ook voor u laten maken.

Welke rubbersoorten worden gebruikt?

Veelvoorkomende rubbersoorten zijn NR/SBR voor o.a. trillingsdempende artikelen, NBR voor hydraulische afdichtingen en EPDM voor uiteenlopende buitentoepassingen. Daarnaast zijn er o.a. nog siliconenrubber, neopreen, Viton en vele andere rubbersoorten.

 

Pers

Vulcanisatiepers

Compression set matrijs

Compression set matrijs

Rubber vormwerk uit matrijs=

Rubber vormwerk uit matrijs

Copyright © 2019 Technirub