Bezig met laden...

Wat is rubbervormwerk?

Rubbervormwerk is de vervaardiging van rubberproducten in een pers met een matrijs. Voorbeelden van rubbervormwerk zijn onder andere trillingsdempers, doorvoertules, motorsteunen, koppelingen, pedaalrubbers en rubberartikelen die gebruikt worden in branches als de medische industrie, bouw, scheepvaart en automobielindustrie, eigenlijk in elke branche.

 

Welke seriegrootte is rendabel?

Dat is geheel afhankelijk van uw wensen. Wij passen ons aan het door u benodigde aantal artikelen aan, want u bepaalt hoeveel rubberartikelen u nodig hebt, niet wij. Voor elke seriegrootte, ook voor een enkel exemplaar, kunt u bij ons terecht, en ook als er eerst een testproduct moet worden gemaakt.

 

Hoe wordt een vormartikel gemaakt?

Er zijn drie methodes: compressie, transfer en injectie. De keuze van de productiemethode hangt af van de complexiteit van het artikel, de seriegrootte en soms ook de rubbersoort. Wij passen alle methodes in onze eigen rubberfabriek toe en adviseren u graag over de beste aanpak.

 

Waarmee begint het maken van een artikel als rubbervormwerk?

In eerste instantie hebben wij een tekening of model nodig. Dat kan een digitale tekening zijn of een monster waar wij een tekening van gaan maken. Daarnaast willen wij weten welk aantal u wilt produceren, wat de toepassing van het product is, in welke omgeving het gebruikt wordt en wat de belastingen zijn. Pas als wij deze gegevens van u hebben ontvangen, kunnen wij een offerte uitbrengen en na uw goedkeuring het rubbervormproduct vervaardigen.

Een metalen deel mee-vulkaniseren?

Veel rubbervormdelen worden voorzien van een metalen deel. Dit metalen deel kan desgewenst aan of in het product worden gevulkaniseerd. Wij verwerken door u aangeleverde metalen delen, maar kunnen deze ook voor u laten maken.

 

Welke rubbersoorten worden gebruikt?

Veelvoorkomende rubbersoorten zijn NR/SBR voor bijvoorbeeld trillingsdempende artikelen, NBR voor hydraulische afdichtingen en EPDM voor uiteenlopende buitentoepassingen. Daarnaast zijn er onder andere nog siliconenrubber, neopreen, Viton en vele andere rubbersoorten die geschikt zijn voor de productie van rubbervormwerk.

 

Het is zeer belangrijk voor de productie dat de juiste rubbercompound gebruikt wordt. Hier speelt de toepassing van het product een zeer belangrijke rol. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste compound.

 

Vulkanisatiepers   Compression set matrijs   Rubbervormwerk uit matrijs
Vulkanisatiepers   Compression set matrijs   Rubbervormwerk uit matrijs