Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

TPE: de rubbersoort voor elke branche, voor elk doel

 

TPE (Thermoplastisch Elastomeer) heeft uitzonderlijk veel voordelen. Het materiaal is namelijk niet alleen veel beter voor het milieu dan veel andere rubbersoorten, het gaat ook nog eens behoorlijk lang mee én het is goed aan te passen op uw behoeften. Lees hier wat TPE voor u kan betekenen.

 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. ‘Gewoon’ rubber is niet volledig herbruikbaar, waardoor de recyclemogelijkheden beperkt zijn. TPE is daarentegen 100% recyclebaar: oude producten kunnen we vermalen tot korrels, waar we weer nieuwe producten van kunnen maken. Dus gebruikt u deze rubbersoort, dan draagt u bij aan een circulaire economie! Tel daarbij op dat u het materiaal bij Technirub in elke vorm of maat kunt krijgen. Als plaat bijvoorbeeld, zodat u er zelf pakkingen uit kunt snijden. Of als profiel of vouwbalg. Alles kan!


Voor elke branche, voor elk product

Naast dat TPE volledig te recyclen is, is het inzetbaar voor elk mogelijk doeleinde – in welke branche u ook werkt. Of het nu gaat om rubbers in het raamkozijn, geperste vormen, antislipmatten, onderdelen voor industriële installaties of om iets anders. Handig, want dit betekent dat u alle gewone rubbers kunt vervangen met dit materiaal.

 

Geen eis is te streng

TPE is zo multi-inzetbaar doordat de chemische samenstelling makkelijk te wijzigen is. We kunnen het bijvoorbeeld aanpassen op strenge criteria, zodat u altijd voldoet aan de wettelijke productieregels. Denk aan de voedselverwerkingsindustrie, die absoluut geen rubbers mag gebruiken die schadelijke sporen nalaten.

 

Nooit meer lijmen

TPE is ook op andere manieren uitstekend bewerkbaar. Uiteraard is het, net als andere rubbersoorten, goed te snijden. Maar waar u bij andere rubbersoorten lijm nodig heeft om uiteinden vervolgens aan elkaar te verbinden, kunt u TPE gewoon lassen. Dat komt doordat het materiaal thermoplastisch en dus smeltbaar is. Handig, want zo houdt u nooit een lijmnaad, en dus een zwakke plek over. Ook dit is een belangrijk criterium voor circulariteit.

 

Goed te customizen

Wist u trouwens dat TPE verkrijgbaar is in zo’n beetje elke kleur? Dat komt doordat er, anders dan bij andere rubbersoorten, geen roetdeeltjes (carbon black) komen kijken bij het productieproces. Dit betekent dat u het materiaal kunt bestellen in de kleuren van uw eigen huisstijl. Dat ontbreken van carbon black heeft ook nog een ander voordeel: u krijgt geen strepen wanneer u met het rubber langs de muur of de vloer schuurt.

 

Stevig spul

Naast dat TPE inzetbaar is voor zo’n beetje elk doeleinde, is het ook nog oersterk. Waar normale rubbersoorten op den duur uitdrogen, gaat TPE jaren en jaren mee. Dat heeft alles te maken met de chemische samenstelling. Die zorgt er namelijk voor dat het materiaal goed bestand is tegen uv-straling en de meest uiteenlopende weesomstandigheden, zonder aan kwaliteit te verliezen. U kunt het rubber dus binnen en buiten goed gebruiken.

 

 

Wilt u meer weten over eigenschappen en de voordelen van TPE? Klik dan hier.

 

 

Meer weten?
Heeft u vragen over TPE of wilt u een bestelling plaatsen? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel naar 036 5236 266. We staan u graag te woord!