Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Polyurethaan heeft vele benamingen, zoals PU, PUR, Poly-Pur en polyurethane en bestaat in verschillende consistenties, namelijk vast en vloeibaar.

Technirub levert alleen polyurethaanproducten in vaste toestand.

 

Welke uiterlijke vormen kan polyurethaan hebben?

pu productenPolyurethaanproducten kunnen afhankelijk van hun toepassing verschillende vormen hebben.

De producten kunnen op vele manieren worden gemaakt, te weten door middel van persen, gieten of door PU onder vacuüm in een vorm te trekken of te extruderen. Daarnaast kunnen artikelen op een draaibank uit een staaf worden gedraaid, kunnen platen op maat worden gesneden en is het mogelijk om diverse artikelen uit een plaat te frezen.

Met behulp van deze verwerkingsmethodes kan Technirub polyurethaanproducten in vrijwel alle vormen leveren. Producten van polyurethaan zijn in verschillende hardheden leverbaar, variërend van 30 tot 90 Shore A. Welke hardheid u ook kiest, het product behoudt altijd zijn hoge flexibiliteit.

 

Neem bij vragen contact op met onze experts

 

Polyurethaan heeft bijzondere eigenschappen:

  zeer slijtvast;
  hoge flexibiliteit;
  geringe hygroscopiciteit;
  bestand tegen minerale oliën, benzine, de meeste solventen en vetten;
  chemische bestendigheid tegen stoffen als ether, ethanol, citroenzuur, koolzuur, minerale oliën, plantaardige oliën, aardolie en vele andere stoffen;
  grote veerkracht, voor zowel zachte als hardere varianten;
  hardere soorten zijn drukvast;
  in elke gewenste kleur leverbaar.

Bovendien kunnen de eigenschappen van polyurethaan door diverse toevoegingen worden verbeterd. Door het aanpassen van de PU-compound kunnen producten brandvertragend en ultravioletbestendig worden gemaakt.

 

Technirub levert PU-producten op maat. Door de enorme vraag hebben wij echter ook een aantal standaardproducten in ons assortiment opgenomen.

Uit voorraad worden PU-staven en PU-platen in 65 en 90 Shore A geleverd. Deze producten kunt u hieronder bekijken en direct bestellen.

 

 

Aanvragen van maatwerk in polyurethaan

Het aanvragen van maatwerk is vrij eenvoudig. Een monster, (handgemaakte) tekening of schets is vaak voldoende om een offerte te kunnen maken.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze experts.

Contact