Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Header image

Met lucht opblaasbare profielen en pakkingen


Met lucht opblaasbare profielen en pakkingen Met lucht opblaasbare afdichtingen of pneumatische afdichtingen zijn de meest effectieve afdichtingen, bijvoorbeeld op bewegende oppervlakken, omdat ze op de juiste manier samentrekken en uitzetten.
Opblaasbare profielen en pakkingen zijn profielen die door (lucht)druk van vorm veranderen om, bijvoorbeeld, een afsluiting te creëren of iets vast te klemmen. Door de druk op te voeren zet het profiel uit. Als de druk wordt verminderd, dan neemt het profiel zijn oorspronkelijke vorm weer aan.


Pneumatische afdichtingen zijn afdichtingen met een hoge elasticiteitsmodulus en een hoge treksterkte. Deze afdichtingen zijn ontworpen om in montagegroeven te worden gemonteerd. Ze zetten uit en krimpen waarbij de afdichting in een groef zich vult en leegloopt. Om de juiste afdichting te kunnen garanderen is het belangrijk dat de afdichting perfect past. Technirub helpt u graag bij het ontwerpen en produceren van de juiste afdichting.

 

 

 

Met lucht opblaasbare profielen worden gebruikt voor het creëren van een hermetische afsluiting tegen invloeden van binnenuit of buitenaf.

 

het ontwerpen en produceren van de juiste afdichting

Dankzij moderne fabricagetechnieken en de modernste elastomeren zijn pneumatische afdichtingen geschikt voor diverse toepassingen en sectoren, waaronder o.a.:

  De papierindustrie, bijvoorbeeld voor zuigwalsen en snijders;
  Afdichtingen in de telecommunicatie-industrie die worden toegepast bij filters of robotica;
  De scheepsbouwindustrie bij liftplatforms en laadluiken. Maar ook bij het onderhoud aan schroefassen;
  Klemmen in diverse machines in de textielindustrie;
  Verwerkingsapparatuur en mixers in de chemische industrie;
  Maar ook in de metaal- en voedingsindustrie, in de transportsector en in de medische wereld worden deze met lucht opblaasbare afdichtingen regelmatig gebruikt.

 

 

Wat is er allemaal mogelijk?


  De opblaasbare profielen worden afhankelijk van het profiel voorzien van een ventiel of flexibele slang. De plaats van het ventiel of de slang is afhankelijk van het betreffende profiel.
  Profielen kunnen worden gemaakt van een door de FDA goedgekeurde compound.
  Profielen in diverse kleuren. Bijvoorbeeld in kobaltblauw met een rek bij breuk van 450% en een hardheid van 60 Shore ± 5!
  Een werkdruk tussen 0.6 en 1.5 bar (elk opblaasbaar profiel wordt individueel getest op druk).
  Een temperatuurbereik van -70°C tot + 200°C.
  Een materiaaldichtheid van bijvoorbeeld 1.16.


Dit is echter slechts een greep uit de mogelijkheden, want Technirub kan voor elke toepassing de juiste afdichting realiseren.Heeft u vragen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten beantwoorden al uw vragen.