Bezig met laden...

Opblaasbare profielen en pakkingen van siliconenrubber

Opblaasbare siliconenprofielen en -pakkingen zijn profielen die door (lucht)druk van vorm veranderen, om bijvoorbeeld een afsluiting te creëren of iets vast te klemmen. Door de druk op te voeren zet het profiel uit, wordt de druk verminderd, dan neemt het profiel zijn oorspronkelijke vorm weer aan.

Deze profielen worden gebruikt voor het hermetisch afsluiten van deuren van koelcellen, vacuümruimtes, ovens enz. voor invloeden van binnenuit of buitenaf.

De opblaasbare siliconenprofielen worden afhankelijk van het profiel voorzien van een ventiel of flexibele slang. Ook de plaats van het ventiel of de slang is afhankelijk van het gekozen profiel. Deze profielen worden overwegend gemaakt van een FDA-goedgekeurde compound, in kobaltblauw met een rek bij breuk van 450% en een hardheid van 60 Shore ± 5. De normale werkdruk is 0.6 bar, de maximale druk is 1.5 bar. Het temperatuurbereik is -70°C tot + 200°C. De dichtheid van het materiaal is 1.16.

 

opblaasbare pakkingen

 

Gelaste hoekstukken in siliconenprofielen

Desgewenst kunnen in de profielen hoeken worden gelast. Zo verkrijgt men vierkante of rechthoekige afdichtingen voor deuren, luiken e.d. uit één stuk. Aangezien deze methode niet geschikt is voor alle profielen, vragen wij u te informeren naar de mogelijkheden.

 

opblaasbare profielen

 

Alle kwaliteiten en kleuren zijn op aanvraag leverbaar.

Elk opblaasbaar profiel is individueel getest op druk. Technirub heeft spuitplaten van diverse profielen die geschikt zijn voor de productie van opblaasbare ringen.