Belangrijke informatie i.v.m. het coronavirus/COVID-19.

Bestellen op technirub.nl kan altijd. Houd er wel rekening mee dat de bezorging langer kan duren dan u van ons gewend bent.

Wij hopen op uw begrip bij eventuele leveringsvertragingen.

 

Rubber profielen standaard en op maat gemaakt

Uw rubberprofiel produceren wij van de rubbersoort die voor u geschikt is.

De meeste rubberprofielen extruderen wij van thermoplastische rubber zoals TPE en TPV, maar ook EPDM, Viton en Siliconenrubber (VMQ) zijn mogelijk. De keuze voor de gebruikte compound is afhankelijk van uw eisen: de gewenste hardheid, bestendigheid tegen hoge temperaturen, chemicaliën, uv-licht enz. Ook speelt de af te nemen hoeveelheid een grote rol bij de keuze van het materiaal, aangezien de opstartkosten per compound verschillen.

 

 

Welke afname is rendabel voor de productie van rubberprofielen?

Er is geen (economische) noodzaak om grote hoeveelheden rubberprofielen te produceren. Wij hebben een unieke productiemethode ontwikkeld om voor een heel redelijke prijs profielen vanaf 10 meter lengte te maken. De spuitplaat (matrijs) kan tegen lage kosten in eigen beheer gemaakt worden. De prijs van het profiel is afhankelijk van het gewicht en de lengte. Dit materiaal kan ook in felle kleuren en zelfs transparant gemaakt worden.

EPDM wordt over het algemeen meer gebruikt bij grotere lengtes, omdat de spuitplaten en opstartkosten aanmerkelijk duurder zijn dan bij thermoplastische en siliconenrubbers. EPDM rubberprofielen worden vrijwel alleen in zwart geleverd in een hardheid van 65 shore A. Siliconenrubber profielen worden toegepast als een bestendigheid tegen hoge temperaturen gewenst is.

Rubberprofielen kunnen volautomatisch op maat afgesneden worden of worden voorzien van een opdruk.

Profielen kunnen ook volautomatisch op de door u gewenste lengte worden gemaakt.  Wij plaatsen hiervoor een snijmachine achter de extruder, die uw profiel op een lengte van enige millimeters tot meters op maat snijdt.Ook is het mogelijk om de profielen te voorzien van teksten of een andere opdruk door middel van een printer die achter de extruder staat.

Eenvoudig een offerte voor een rubberprofiel ontvangen.

Een tekening of model van het gewenste profiel is voldoende om een offerte te kunnen uitbrengen. Dat kan een schets met duidelijke afmetingen zijn, een oud model of zelfs alleen een gerelateerde vorm, bijvoorbeeld een aluminiumprofiel waar het nieuwe profiel in moet passen.

Om u te kunnen helpen bij de juiste keuze van het materiaal kunt u ons uw gegevens en wensen sturen, waarna wij zorgen voor een offerte.

Een schets of tekening kunt u sturen via het contactformulier of via een E-mail.

U kunt ook onze webshop bezoeken waar u enige duizenden rubberprofielen vindt.

Schakelprofielen

Schakelprofielen

Dorpel afsluit profiel

Dorpelafsluitprofiel

Deur profiel rubber

Deurprofiel rubber

Schakelprofiel klein

Schakelprofiel klein

Rubber raamprofiel met pees

Pees- of raamprofielen

Gekleurde rubber profielenInformatie gekleurde profielen

Copyright © 2019 Technirub