Bezig met laden...

Uw rubberprofiel produceren wij van de rubbersoort die voor u het beste geschikt is.

De meeste rubberprofielen extruderen wij van thermoplastische rubber zoals TPE en TPV, maar ook EPDM, Viton en siliconenrubber (VMQ) zijn mogelijk. De keuze voor de gebruikte compound is afhankelijk van uw eisen: de gewenste hardheid, de bestendigheid tegen temperatuur, chemicaliën, uv-licht enz. Ook de af te nemen hoeveelheid speelt een grote rol bij de keuze van het materiaal, aangezien de opstartkosten per compound verschillen.

 

Welke afname is rendabel voor de productie van rubberprofielen?

Er is geen noodzaak om grote hoeveelheden rubberprofielen te produceren. Wij hebben een unieke productiemethode ontwikkeld om tegen een heel redelijke prijs profielen vanaf 10 meter lengte te kunnen maken. De spuitplaat (matrijs) kan tegen lage kosten in eigen beheer worden gemaakt. De prijs van het profiel is afhankelijk van het gewicht en de kleur en lengte van het profiel.

EPDM wordt over het algemeen vaker gebruikt bij grotere lengtes, omdat de kosten voor spuitplaten en opstarten aanmerkelijk hoger zijn dan bij thermoplastische en siliconen rubbers. EPDM-rubberprofielen worden vrijwel alleen in zwart geleverd met een hardheid van 65 Shore A. Siliconenrubberprofielen worden toegepast als een hoge temperatuurbestendigheid Rubberprofielen kunnen volautomatisch op maat afgesneden worden of worden voorzien van een opdruk.
Profielen kunnen volautomatisch op de door u gewenste lengte worden gemaakt. Wij plaatsen hiervoor een snijmachine achter de extruder, die uw profiel op een lengte van enige millimeters tot meters op maat snijdt. Ook is het mogelijk om de profielen te voorzien van teksten of een andere opdruk door middel van een printer die achter de extruder gevestigd is.

  

In onze webshop bieden wij duizenden rubberprofielen aan. Staat gewenste profiel er niet tussen? Vraag eenvoudig en vrijblijvend offerte aan.

Een tekening of model van het gewenste profiel is voldoende om een offerte te kunnen uitbrengen. Dat kan een schets met duidelijke afmetingen zijn, een oud model of zelfs alleen een gerelateerde vorm, bijvoorbeeld een aluminiumprofiel waar het nieuwe profiel in moet passen.

 

Om u te kunnen helpen bij de juiste keuze van het materiaal kunt u ons uw gegevens en wensen sturen, waarna wij zorgen dat het beste materiaal voor u gekozen gaat worden.

Uw rubberprofiel produceren wij van de rubbersoort die voor u het beste geschikt is.

 
De meeste rubberprofielen extruderen wij van thermoplastische rubber zoals TPE en TPV, maar ook EPDM, Viton en siliconenrubber (VMQ) zijn mogelijk. De keuze voor de gebruikte compound is afhankelijk van uw eisen: de gewenste hardheid, temperatuur en chemicaliën bestendigheid, uv-licht enz. Ook de af te nemen hoeveelheid speelt een grote rol bij de keuze van het materiaal, aangezien de opstartkosten per compound verschillen.

  

Rubber Schakel profielen op maat   Dorpelafsluit rubber profiel op maat gemaakt   Deurprofiel van rubber op maat gemaakt
Schakelprofielen   Dorpelafsluitprofiel   Deurprofiel rubber
         
Schakel rubber profiel maatwerk   Pees- of raam rubber profielen op maat   Matwerk gekleurde rubber profielen
Schakelprofiel klein   Pees- of raamprofielen   Informatie over
gekleurde profielen